Μεταγραφές-έκπληξη, µετακινήσεις και επιστροφές θα δούµε στον τηλεοπτικό χάρτη τη φετινή σεζόν.

Αναµφισβήτητα, η µεγάλη έκπληξη είναι η µετακίνηση της Φαίης Σκόρδα, που αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 και υπέγραψε νέο συµβόλαιο µε τον ΣΚΑΪ. Η ώρα µετάδοσης της νέας πρωινής εκποµπής «κλείδωσε» τελικά 09.50-12.00, µε στόχο ένα σφιχτό δίωρο. Οσο για τους νέους της συνεργάτες, σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελεάννα Τρυφίδου αναλαµβάνει την αρχισυνταξία της εκποµπής, ενώ στο πάνελ θα δούµε την Αφροδίτη Γραµµέλη, µε την οποία είχαν ξανασυνεργαστεί στον ΑΝΤ1 στο «Πρωινό», και την Ελενα Χριστοπούλου.

Ο Γιώργος Λιάγκας, από την άλλη, έρχεται µε ένα ανανεωµένο «Πρωινό» στον σταθµό του Αµαρουσίου. Την Τετάρτη πραγµατοποιήθηκε και η πρώτη σύσκεψη µε την οµάδα του. Στο πλευρό του α βρεθούν οι δηµοσιογράφοι Τάσος Τεργιάκης, Άρια Καλύβα, Φωτεινή Πετρογιάννη, Γρηγόρης Μπάκας, Αννα Καλλινίκου, Θάνος Βάγιος, Γιάννης Μαλλιαρός, Ελλη Αυξεντίου και η Πέννυ Καβέτσου. Η πρωινή εκποµπή αναµένεται να κάνει πρεµιέρα και αυτή στις 5 Σεπτεµβρίου, µε το άνοιγµα, δηλαδή, της νέας σεζόν, κρατώντας συντροφιά στους τηλεθεατές τα πρωινά. Την Πέµπτη άλλωστε ανακοίνωσε ο ΑΝΤ1 και την απόκτηση της ∆ούκισσας Νοµικού.

Nέες αφίξεις

Εκτός ΑΝΤ1 θα κινείται και ο Βαγγέλης Περρής τη νέα τηλεοπτική σεζόν, καθώς αποχώρησε και εκείνος από το «Πρωινό». Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής πήρε µεταγραφή στο Open και τη νέα χρονιά θα τον δούµε σε µία ιδιαίτερη εκποµπή, τη «Λάβα», η οποία έρχεται για να σχολιάσει και να σατιρίσει όσα δεν αγγίζουν οι άλλοι. Πρόκειται, λοιπόν, για µια σατιρική εκποµπή µε την υπογραφή του, εκεί όπου θα σχολιάζει την επικαιρότητα µαζί µε µια οµάδα από σχολιαστές, η οποία απαρτίζεται από την Αθηναΐδα Νέγκα, τη Χριστίνα Κατσαντώνη και τον Χρήστο Χριστόπουλο. Εκτός από τη ζωή, θα βρεθούν µαζί και στην τηλεόραση. Ο λόγος για την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, που θα παρουσιάζουν το νέο πρωινό στο Star, στη θέση της Ελίνας Παπίλα και του Γιώργου Καρτελιά. Το ζευγάρι το είδαµε στο παρελθόν στο Open τους καλοκαιρινούς µήνες.

Κορυφή στο Mega

Η ∆ανάη Μπάρκα έκλεισε την τελευταία εκποµπή της σεζόν δίνοντας ραντεβού για τον Σεπτέµβριο. Ετσι, την ερχόµενη σεζόν θα τη βλέπουµε από τη συχνότητα του Mega ξανά, στο τιµόνι της πρωινής ψυχαγωγικής εκποµπής.

Η παρουσιάστρια βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα την περασµένη σεζόν ανανεωµένη και µε περισσότερη εµπειρία, µε τους πολύπειρους δηµοσιογράφους του ενηµερωτικού τµήµατος του καναλιού να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Η εκποµπή «Πάµε ∆ανάη!» ανέβηκε αρκετές φορές στην κορυφή της τηλεθέασης και ο στόχος είναι να µείνει εκεί. Σε τροχιά επιστροφής στον τηλεοπτικό αέρα, και µάλιστα µε νέες προσθήκες, βρίσκεται και η Ελένη Μενεγάκη, που θα κάνει πρεµιέρα στο Mega στις 5 Σεπτεµβρίου. Στην εκποµπή «Ελένη» παραµένουν και φέτος οι βασικοί της συνεργάτες στο πάνελ, ο ∆ηµήτρης Ουγγαρέζος, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ο Σάββας Πούµπουρας και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ενώ στην οµάδα προστίθεται µία ακόµα δηµοσιογράφος.

Οσο για τη Σίσσυ Χρηστίδου, ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές διακοπές και επέστρεψε στις επαγγελµατικές της υποχρεώσεις. Η εκποµπή «Χαµογέλα και πάλι» στο Μega αναµένεται να κάνει πρεµιέρα σε λίγες εβδοµάδες. Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε την επίσηµη φωτογράφισή της µαζί µε τους συνεργάτες της. Σταθερή αξία και η Ελεονώρα Μελέτη µε το «Μega Καληµέρα» και τους συνεργάτες της Κώστα Τσουρό, Θανάση Πάτρα και Αννα Ζηρδέλη.

Ανανέωση στον Alpha

Στο µέτωπο του Alpha, την αρχή θα κάνουν η Σταµατίνα Τσιµτσιλή και η Κατερίνα Καινούργιου. Στις 5 Σεπτεµβρίου, στις 07.45, πρώτη επίσηµη θα κάνει το «Happy Day». Η Σταµατίνα θα υποδεχτεί για ακόµα µία φορά το κοινό της, µε τους Κώστα Φραγκολιά, ∆ηµήτρη Παπανώτα και Τίνα Μεσσαροπούλου να βρίσκονται στο πλευρό της.

Στις 10.00 τη σκυτάλη θα πάρει η Κατερίνα Καινούργιου. Η «Super Κατερίνα» θα κρατάει συντροφιά για περίπου τρεις ώρες στους τηλεθεατές, µε την οµάδα της παρουσιάστριας να ανανεώνεται µπροστά και πίσω από τις κάµερες. Απών θα είναι ο επί τρία χρόνια συνεργάτης Χρήστος Αϊβαλιώτης, καθώς θα αναλάβει το «Open Weekend» της Ελένης Τσολάκη, στο πλευρό της οποίας παραµένει η ίδια οµάδα: η Μαρία Φραγκάκη, ο ∆ηµήτρης Μηλιόγλου και ο Λάµπρος Κωνσταντάρας. Στο µεταξύ, για πέµπτη σεζόν στον Alpha η επιτυχηµένη παρουσιάστρια Ναταλία Γερµανού µαζί µε την τηλεοπτική της παρέα θα µας κρατάει συντροφιά µε την εκποµπή «Καλύτερα δε γίνεται».

Επίσης, στο τιµόνι της παρουσίασης στο καθηµερινό πρόγραµµα του Open θα βρεθεί για άλλη µία χρονιά η Μπέττυ Μαγγίρα, που θα ξεκινά στις 09.50 Μαζί της θα βρίσκονται η Μαρία Αντωνά, ο ∆ηµήτρης Μακαλιάς, ο ∆ηµήτρης Σαράντος, η Αθηνά Αφαλίδου αλλά και νέες προσθήκες, όπως ο Παναγιώτης Χατζηδάκης και ο Νίκος Καρβέλας.

Nέα στέγη

Στον ΣΚΑΪ θα ξεκινήσει εκποµπή και η Μαρία Μπακοδήµου, που αποχώρησε από τον διαγωνισµό τραγουδιού του Alpha «Just the 2 of Us». Συγκεκριµένα, η παρουσιάστρια θα αναλάβει τη ζώνη του Σαββατοκύριακου. Στο µεταξύ, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου θα είναι η παρουσιάστρια του ριάλιτι «Love Island» στον ίδιο σταθµό. Και η ΕΡΤ, όµως, αποφάσισε φέτος να κάνει την έκπληξη και να ενισχύσει την πρωινή της ζώνη µε µια αµιγώς ψυχαγωγική εκποµπή. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναλαµβάνει το 10-12, έχοντας µαζί του την Τζένη Μελιτά, µε την οποία είχαν συνεργαστεί στο «Σαν στο σπίτι σας».

Τέλος, o Τάσος Τρύφωνος παίρνει τον «Πιο αδύναµο κρίκο» και από τον Σεπτέµβριο θα εκπέµπει καθηµερινά από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 27/8