Το μεσημέρι της Τετάρτης στη Νίκαια ο Γιώργος Μαζωνάκης μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο του «Ο άλλος άνθρωπος» ετοίμασαν γεύμα για ανθρώπους και οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το protothema.gr και τον δημοσιογράφο Διονύση Θανάσουλα, μπορεί το μεσημέρι ο ήλιος να «έκαιγε» στην Νίκαια και η κίνηση στη Γρηγορίου Λαμπράκη να ήταν αρκετή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δεκάδες ανθρώπους να μαζευτούν μπροστά από ένα κιόσκι με τέντα στην πλατεία Σπάθα.

Εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο και άλλους ετοίμαζαν ένα γεύμα ανθρωπιάς για ανθρώπους που το χρειάζονται επειδή είναι άνεργοι, άστεγους και οικογένειες με τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στη Νίκαια και τις γύρω περιοχές.

Κάποιοι έφεραν λάδι, τρόφιμα, ακόμη και ρούχα για να πάνε σε αυτούς που δοκιμάζονται και τους λείπουν ακόμη και τα βασικά, όπως ένα πιάτο φαγητό.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Νίκαια

Μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι αποθανάτιζαν τον Μαζωνάκη να κόβει πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια και μελιτζάνες για ένα γεύμα αγάπης από την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο άλλος Άνθρωπος» του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Το γεύμα ήταν «πέννες με πανδαισία λαχανικών» και όταν ετοιμάστηκε η μεγάλη κατσαρόλα, ο Κώστας, ο Γιώργος και άλλοι άρχισαν να ανακατεύουν όλοι μαζί.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Γιώργος Μαζωνάκης στέκεται δίπλα στον Πολυχρονόπουλο, αφού από την στιγμή που αποφάσισε να το κάνει, δεν έχει λείψει ούτε μια φορά.

Είναι κάτι που «γεμίζει» την ψυχή του όπως έλεγε σε φίλο του, το να βοηθάει όσο μπορεί και αν δέχεται τις κάμερες και τα φώτα το κάνει πρωτίστως για την πρωτοβουλία «Ο άλλος άνθρωπος» και όχι για να προμοτάρει τις συναυλίες του ή τον εαυτό του.

lllllllllll

Όσοι τον ξέρουν άλλωστε γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης σπάνια δίνει συνεντεύξεις αν δεν έχει κάτι να πει, προτιμώντας να ηρεμεί στο σπίτι του ή να βλέπει φίλους του για ένα φαγητό.

Μια γιαγιά με τον εγγονό της που περίμενε υπομονετικά του σύστησε τον μικρό, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η κόρη της θα είναι αύριο στο Κατράκειο της Νίκαιας, για να τον δει.

Ο μικρός ήταν ντροπαλός και ξεθάρρεψε κάπως μόνο μετά από ένα χάδι του τραγουδιστή στα μαλλιά και μια συζήτηση δύο λεπτών για το αν ο πιτσιρικάς που είχε το ίδιο όνομα προτιμάει να το «Γεώργιος» ή το «Γιώργος».

kkkk

Μετά το μαγείρεμα φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του και, όπως έλεγε σε φίλο του τις τελευταίες μέρες, βρίσκεται συχνά στο πατρικό του σπίτι στη Νίκαια, την περιοχή από όπου ξεκίνησε έφηβος ακόμη να τραγουδάει σε ένα κέντρο.

Πηγή: protothema.gr