H Έλενα Καμπούρη είναι ήδη διάσημη στο εξωτερικό παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Η 26χρονη ηθοποιός έχει παίξει σε γνωστές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, η τελευταία ταινία όμως στην οποία πρωταγωνιστεί έχει γίνει ήδη αντικείμενο συζήτησης εξαιτίας των τολμηρών σκηνών της.

Το «Wifelike» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και η ηθοποιός υποδύεται ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Η «Μέρεντιθ» θα «αναπληρώσει» τη σύντροφο του θλιμμένου χήρου Γουίλιαμ και είναι σχεδιασμένη να συμπεριφέρεται όπως η εκλιπούσα σύζυγός του. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει πολλές τολμηρές σκηνές και η Έλενα Καμπούρη για πρώτη φορά στην καριέρα της εμφανίζεται γυμνή για τις ανάγκες του ρόλου της. Η Έλενα Καμπούρη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο μπαμπάς της, Αλέξανδρος, κατάγεται από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Κάσο και η μητέρα της, Άιβι, από την Αμερική.

Το ντεμπούτο της στην υποκριτική έγινε το 2011, με έναν μικρό ρόλο στη δημοφιλή σειρά «Gossip Girl». Ακολούθησε η συμμετοχή της στην τηλεταινία «Jinxed» στο Nickelodeon και ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 2013 στο πλευρό των Κέιτ Γουίνσλετ και Τζος Μπρόλιν για την ταινία «Labor Day». Το 2014, πρωταγωνίστησε στο «Men, Women & Children» και μετά στην ταινία «The Cobbler», με τους Άνταμ Σάντλερ και Ντάστιν Χόφμαν. Έναν χρόνο μετά, έπαιξε στη σειρά θρίλερ «American Odyssey». Το 2016, υποδύθηκε την κόρη της Νία Βαρντάλος και του Τζον Κορμπέτ στο «Γάμος αλά ελληνικά 2», ενώ πρωταγωνιστεί και στο «Γάμος αλά ελληνικά 3», της οποίας τα γυρίσματα στη χώρα μας ολοκληρώθηκαν στις αρχές Αυγούστου.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κάσο, που είναι ένα τόσο μικρό αλλά τόσο πολύ όμορφο νησί, η μαμά μου είναι Γαλλοαμερικανίδα, όπως θα λέγαμε είναι… ξένη. Σε ένα σοκάκι της Κάσου υπάρχει και ένας δρόμος που έχει το όνομα του προπάππου μου. Ήταν πολύ σπουδαίος, προμήθευε νερό τους κατοίκους. Η προβολή του “Γάμος αλά ελληνικά” στο σπίτι μας ήταν σαν ένα είδος γιορτής αφιερωμένης στις ελληνικές ρίζες μας. Το έχω δει πάρα πολλές φορές, αλλά ακόμα και τώρα όταν το παίζει στην τηλεόραση το παρακολουθώ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. Από μικρή άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική, με παρότρυνση των γονιών της. Η μητέρα της, όπως λέει και η ίδια, ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση, καθώς μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη και κατάφερε να εργαστεί στον τομέα της μόδας και συγκεκριμένα για την Estée Lauder και τη Revlon.

Πηγή: Εφημερίδα ONTIME