Το σπίτι του Γιώργου Χειμωνέτου πουλήθηκε σε πλειστηριασμό και μένουν άλλοι, αλλά έχει κερδίσει το δικαστήριο.

Ο ίδιος μίλησε για το θέμα αυτό στο «Mega Καλημέρα». «Κέρδισα τον πλειστηριασμό του σπιτιού μου, που έχασα το 2013. Τελικά, ο πλειστηριασμός έγινε, το σπίτι μου το δώσανε αλλού και μένουνε άλλοι μέσα. Όταν άκουσα ότι κερδίσαμε το δικαστήριο μετά από 9 χρόνια, έκλαψα», είπε αρχικά ο Γιώργος Χειμωνέτος. «Μπορεί να υπάρχει και μια σκοπιμότητα, στο ότι έχασα το σπίτι μου, γιατί είμαι σε ένα ωραίο συννεφάκι. Πολύς κόσμος περνάει το γολγοθά αυτό, να χάνουν τα σπίτια τους», πρόσθεσε. Για τη στήριξη των αγαπημένων του προσώπων, ο Γιώργος Χειμωνέτος δήλωσε πως «όλοι ήταν δίπλα μου και ξέρουν ότι άδικα χάθηκε το σπίτι μου και άδικα ταλαιπωρούμαι».

Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκανε δεκτή την ανακοπή που άσκησε ο ολυμπιονίκης της ποδηλασίας και μοντέλο Γιώργος Χειμωνέτος και ακυρώθηκαν η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Ρόδου, αλλά και η περίληψη κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας της ίδιας δικαστικής επιμελήτριας με τις οποίες είχε βγει σε πλειστηριασμό από ισπανικό fund το σπίτι του στη Ρόδο. «Είχα πάρει ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Όμως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ, παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του, αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά», αναφέρει ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και ολυμπιονίκης του 2004.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία του και βάσει νόμου απαγορεύεται η διενέργεια πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας του οφειλέτη έως και 31.12.2013 και η αξία της δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης της κύριας κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. Το δικαστήριο έκρινε πράγματι ότι απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτου που χρησιμεύει ως πρώτη κατοικία, ακόμη και όταν αυτός επισπεύδεται σε βάρος φυσικού προσώπου που δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/9