Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Αστείρευτο ταλέντο, μελαχρινή γοητεία, οφθαλμοφανές σεξαπίλ, αγνή καρδιά, ακομπλεξάριστο χιούμορ. Σπάνια βρίσκεις άνθρωπο να συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, κι όμως, η Μάρθα Καραγιάννη τα είχε όλα.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους. Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της.

Ο γάμος της το 1960

H  Μάρθα Καραγιάννη είχε παντρευτεί τον Μίμη Στεφανάκο το 1960, σε ηλικία μόλις 21 ετών, τον παίκτη του Ολυμπιακού και περίφημο γόη των γηπέδων.

Η φωτογραφία από τον γάμο της ντυμένη νύφη δημοσιεύτηκε στο προφίλ της Ελενας Μακρή Λυμέρη στο Instagram.



Ο θρύλος των γηπέδων και η πανέμορφη πρωταγωνίστρια του ελληνικού σινεμά γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 19 ετών. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη στην Κυψέλη, ενώ πολλοί θαυμαστές του ζευγαριού περίμεναν υπομονετικά απ’ έξω, για να ρίξουν έστω και μια ματιά στον γαμπρό και τη νύφη, αλλά και στους διάσημους καλεσμένους.

Η νεαρή Μάρθα Καραγιάννη, την οποία παρέδωσε στον μέλλοντα σύζυγό της, ο πατέρας της, Χαρίλαος, ήταν πραγματικά πανέμορφη στο λευκό, πριγκιπικό νυφικό της, το οποίο επιμελήθηκε ο οίκος Κουδούνης. Η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του ζευγαριού.

Όπως είχε εξομολογηθεί η Μάρθα Καραγιάννη στον Μάκη Δελαπόρτα, κατά τη σύντομη περίοδο που έμεινε παντρεμένη με τον Μίμη Στεφανάκο έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και έζησε μόνο τρεις μέρες. Αυτό συντέλεσε στο να έρθει το τέλος του γάμου τους.



Αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό από τον Μίμη Στεφανάκο, μπήκε στη ζωή της άλλος ένας ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο δεσμός τους διήρκεσε 12 χρόνια και ένα βήμα πριν από τον γάμο τους, το 1985 αποφάσισαν να χωρίσουν.