Του αρέσει να τολµάει, γι’ αυτό και ξεχωρίζει. Ο Κώστας Τσουρός είναι από εκείνους τους δηµοσιογράφους που δεν έχουν ταµπέλες. Ο,τι αναλαµβάνει το απογειώνει, αλλά και όποιον έχει απέναντί του τον «ξεκλειδώνει», γι’ αυτό και οι συνεντεύξεις του είναι ξεχωριστές.

∆εύτερη σεζόν στο «Μega Καληµέρα». Πώς νιώθεις;

Φέτος ανυποµονούσα να πούµε για δεύτερη χρονιά «Mega Καληµέρα» και νιώθω υπέροχα που µοιραζόµαστε και πάλι την καθηµερινότητά µας µε τον κόσµο.

Αν σου έλεγα να περιγράψεις µε τρεις λέξεις τη συνεργασία σου µε την Ελεονώρα Μελέτη, ποιες θα ήταν αυτές;

Ευχάριστη, κατασταλαγµένη και πολύ πρωινή...

Τα νούµερα και τον ανταγωνισµό τα κοιτάζεις;

tsouros

Φυσικά. Αν κάποιος πει στη δουλειά µας ότι δεν κοιτάζει τα νούµερα, τότε είτε απλώς λέει ψέµατα είτε δεν είναι σωστός επαγγελµατίας. Αυτό δεν σηµαίνει ότι µου γίνονται εµµονή, αλλά πάντα θέλω να έχω µια εικόνα για το τι πάει και τι δεν πάει... Οσον αφορά τον ανταγωνισµό, προσπαθώ να έχω όσο πιο σαφή εικόνα µπορώ, χωρίς όµως αυτό να επηρεάζει τη δική µου δουλειά. Πολλές τηλεοπτικές µετακινήσεις φέτος και πολλές αλλαγές, µε την πιο ανατρεπτική να είναι αυτή της Φαίης Σκορδά, που από τον ΑΝΤ1 πήγε στον ΣΚΑΪ. Επειδή έχεις συνεργαστεί µαζί της, αυτό ήταν κάτι που σε εξέπληξε ή δεν σε ξάφνιασε και τόσο;

Η Φαίη φαινόταν πέρσι πως δεν περνούσε και τόσο καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκποµπής της στον ΑΝΤ1. Και αν αυτό δεν φαινόταν στους τηλεθεατές, σε όσους τη γνωρίζουµε φαινόταν καλά. Φαινόταν λοιπόν ότι για τη νέα σεζόν θα αναζητούσε µια άλλη φόρµουλα.

Πιο πολύ µε ξάφνιασε που ο ΑΝΤ1 άφησε τη Φαίη να φύγει, παρά το ότι εκείνη αποφάσισε τελικά να πάει στον ΣΚΑΪ, για να κάνει την εκποµπή που ξέρει να κάνει τόσα χρόνια πολύ καλά. Για ένα όµως είµαι βέβαιος: Επειδή η Φαίη πάντα κάνει πολύ προσεκτικά βήµατα, σίγουρα, για να πάρει αυτή την απόφαση, θα έχει διαµορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον.

Κάνεις από τις καλύτερες συνεντεύξεις στην ελληνική τηλεόραση και πάντα βγάζεις ειδήσεις. Υπάρχει κάποιο µυστικό;

Αρχικά να πω ότι το να σου το λέει αυτό ένας συνάδελφος είναι από µόνο του πολύ τιµητικό και σε ευχαριστώ. Το ζητούµενό µου όταν κάνω µια συνέντευξη είναι, πάνω από όλα, να µπορέσει ο συνεντευξιαζόµενος να αφεθεί στην κουβέντα και να νιώσει ότι µιλάει µε έναν φίλο του, χωρίς όµως παράλληλα να κάνω «αγιογραφία». Είναι µια ισορροπία που µε ιντριγκάρει πάντα και χαίροµαι που στην πλειονότητα των συνεντεύξεων που έχω κάνει την έχω πετύχει.

Πριν να ασχοληθείς µε την ψυχαγωγία,υπήρχαν στιγµές που την είχες υποτιµήσει;

Ισα-ίσα. Οχι απλώς δεν την υποτιµούσα, αλλά αναρωτιόµουν πολλές φορές πώς οι συνάδελφοι που έκαναν ψυχαγωγία µπορούσαν να εκθέτουν έτσι τους εαυτούς τους. Τότε που εγώ έκανα ειδήσεις και δούλευα στα δελτία, δεν µπορούσα να διανοηθώ πως κάποτε θα ήµουν ικανός να κάνω κάτι τέτοιο.

Ποια τηλεοπτική στιγµή σου θέλεις να ξεχάσεις και γιατί;

Πριν από πάρα πολλά χρόνια, όταν δούλευα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, κάποια στιγµή ξαφνικά µε µετέφεραν από το εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ που κάλυπτα έως τότε στο οικονοµικό. Η µέρα µε τη νύχτα... Ηταν Καθαρά ∆ευτέρα -το θυµάµαι σαν τώρα- κι εγώ βγαίνω κύριος και παρουσιάζω το χρηµατιστήριο, υποτίθεται, της ηµέρας! Μόνο που το χρηµατιστήριο εκείνη την ηµέρα ήταν κλειστό και εγώ διάβαζα ως σηµερινές τις τιµές της προηγούµενης ηµέρας... Το µόνο που θυµάµαι µετά είναι τα τηλέφωνα στην αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων να χτυπάνε ακατάπαυστα και τον διευθυντή να φωνάζει «Ο Τσουρός γρήγορα στο γραφείο µου»... Αυτή ήταν η στιγµή που µε σιγουριά θέλω να ξεχάσω.

Υπήρχαν δύσκολες στιγµές, ειδικά στο ξεκίνηµά σου;

Θα ήταν ψέµα να πω ότι µέσα σε αυτά τα 18 χρόνια µού έχουν φερθεί όλοι καλά. Εχω δεχτεί και πισώπλατα µαχαιρώµατα και τρικλοποδιές και υποτιµήσεις και τα πάντα. Οµως, η αλήθεια, η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και η ικανότητα πάντα στο τέλος κερδίζουν.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 24/9