Αναπάντεχη τροπή παίρνει πλέον ο δικαστικός αγώνας μεταξύ της Σίσσυς Χρηστίδου και του πρώην συζύγου της, Θοδωρή Μαραντίνη, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του τραγουδιστή.

Ο frontman των Onirama υιοθετεί πια επιθετική στάση και ζητά τη συνεπιμέλεια των δύο αγοριών του, Φίλιππου-Ραφαήλ και Άγγελου-Μιχαήλ. Στην περίπτωση μάλιστα που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του, είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να ζει με τα παιδιά του έξι μήνες το χρόνο, αλλά ακόμα και να έχει λαμβάνειν από την πρώην σύζυγό του.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης, που φέρεται το τελευταίο διάστημα να μην κατέβαλλε στην παρουσιάστρια το συμφωνημένο από το 2019 ποσό διατροφής για τα δύο ανήλικα παιδιά τους (4.000 ευρώ μηνιαίως συν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων όπου φοιτούν), καταδικάστηκε την Τρίτη σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για παραβίαση της προς διατροφή υποχρεώσεως κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, θα έπρεπε να καταβάλει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.

Χθες το πρωί, το πρώην αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε ξανά αντιμέτωπο στα δικαστήρια, με τον Μαραντίνη να ζητά επισήμως συνεπιμέλεια. Αν το δικαστήριο εκδώσει θετική απόφαση, τότε το ποσό της διατροφής θα ρυθμιστεί σε νέα βάση, αναλόγως με τα διαστήματα που το δικαστήριο θα ορίσει ότι τα παιδιά θα βλέπουν τον πατέρα τους.

«Αδυνατώ να πληρώσω»

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δημοφιλής καλλιτέχνης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που δεν μπορούσε να εργαστεί, φέρεται να κατέφυγε τρεις φορές στη Δικαιοσύνη με το αίτημα μείωσης της συγκεκριμένης διατροφής, την οποία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αδυνατούσε να πληρώσει. Μάλιστα, εκείνη την εποχή η διατροφή είχε ήδη μειωθεί στα 1.000 ευρώ, με τον τραγουδιστή να αναλαμβάνει να πληρώνει τα δίδακτρα των παιδιών του (2.000 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το 2019 το ζευγάρι έφτασε στο χωρισμό, είχαν συναποφασίσει την επιμέλεια των δύο αγοριών να την έχει εξολοκλήρου η Σίσσυ Χρηστίδου (σ.σ.: δεν είχε ψηφιστεί ακόμα η υποχρεωτική συνεπιμέλεια) και ο τραγουδιστής θα τα έβλεπε δύο φορές την εβδομάδα. Από κοινού επίσης είχαν συμφωνήσει η διατροφή να φτάσει στο ύψος των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μέχρι το διαζύγιό τους, τον Απρίλιο του 2019, την πλήρη οικονομική διαχείριση των εσόδων της οικογένειας είχε αναλάβει ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο οποίος έδινε ένα ποσό κάθε εβδομάδα στη σύζυγό του για τα ψώνια. Μετά το διαζύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος τραγουδιστής κατέβαλε για λίγους μήνες τη διατροφή, ενώ έγινε νέα συμφωνία για μείωση ποσού αλλά και πίστωση χρόνου, προκειμένου ο καλλιτέχνης να συγκεντρώσει το οφειλόμενο ποσό. Αυτό ωστόσο δεν έγινε και το ζευγάρι έφτασε στα δικαστήρια.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Θοδωρή Μαραντίνη, απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, φέρεται να είπε: «Πριν δύο χρόνια είχε καταθέσει αίτημα ρύθμισης οφειλών στο Δημόσιο. Το 2020 έκανε 16 εκδηλώσεις, ενώ πριν ήταν πάνω από 60. Τα παιδιά σας όχι μόνο δεν στερήθηκαν, αλλά εξακολουθούσαν να ζουν πλουσιοπάροχη ζωή, όταν ο σύζυγός σας “γκρεμίστηκε”. Και μπράβο σας για αυτό».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Σίσσυς Χρηστίδου απάντησε: «Το 2020 έκανε 66 εκδηλώσεις, τέσσερις τηλεοπτικές εμφανίσεις και εμπορικές συμφωνίες χιλιάδων ευρώ. Δεν κατέβαλε τη διατροφή, όχι επειδή δεν μπορούσε, αλλά από “κακοβουλία”».

Από την άλλη, ο Θοδωρής Μαραντίνης ανέφερε: «Ήταν ελάχιστες οι εμφανίσεις μου στον καιρό του κορωνοϊού, αλλά όχι αρκετές για να πληρώνω αυτά που είχα συναινέσει να πληρώνω. Το κράτος ουσιαστικά μου απαγόρεψε να δουλέψω. Θα τα πληρώσω αυτά τα χρήματα στην κ. Χρηστίδου, είτε πιστεύω ότι είναι πολλά ή λίγα. Λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, ζήτησα μείωση ενοικίου, ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αυτή τη στιγμή πληρώνω 900 ευρώ ενοίκιο για το σπίτι στα Βριλήσσια, ενώ οδηγώ ένα μεταχειρισμένο τζιπ, με 400 ευρώ δόση».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του Θοδωρή Μαραντίνη. «Ο γιος μου “ξέμεινε” από λεφτά και του έδωσα 10.000 ευρώ. Πληρώθηκαν οι συνεργάτες του, χρωστούσε μεροκάματα, δόσεις στην Εφορία, όπως και δόσεις αυτοκινήτου. Δεν έχει κλείσει συναυλίες προς το παρόν και έχει αγωνία για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν ξέρω αν είχαν τα εγγόνια μου να φάνε στο σπίτι τους. Εγώ τα έβλεπα με καινούργια ρουχαλάκια, ακριβά τάμπλετ, πανάκριβα κινητά. Πάντως, η κ. Χρηστίδου μέσα στην πανδημία κατάφερε να βγάλει πολλά χρήματα. Κορυφώθηκε η δουλειά της. Έχει και δικό της κανάλι στο YouTube. Ό,τι πιάνει στα χέρια της το πουλάει με λεφτά», υποστήριξε ο πατέρας του τραγουδιστή.

Τι αλλάζει αν κερδίσει ο «Mr Onirama»

Όπως ανέφερε η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή, μιλώντας στην εκπομπή «T-live», σε περίπτωση που η αίτηση του Θοδωρή Μαραντίνη για συνεπιμέλεια γίνει αποδεκτή, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα καθώς για όσο διάστημα τα παιδιά ζουν μαζί με τον έναν γονιό, ο γονιός αυτός αναλαμβάνει πλήρως και τα έξοδά τους.

«Και οι δύο γονείς με βάση τη συνεπιμέλεια, αφού ελεγχθούν φορολογικά και τα οικονομικά τους στοιχεία, τότε το δικαστήριο αποφασίζει ό,τι ο καθένας υποχρεούται για τη διατροφή, το χρονικό διάστημα που περνά με τα παιδιά. Όσο περνά ο καθένας χρόνο με τα παιδιά του, ταυτόχρονα σημαίνει πως θα αναλαμβάνει και τα έξοδα των παιδιών. Αν αποδειχθεί ότι τα εισοδήματα της Σίσσυς Χρηστίδου είναι μεγαλύτερα, τότε μπορεί και να πληρώνει τον Θοδωρή Μαραντίνη για το χρόνο που περνά με τα παιδιά της», είπε η δικηγόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο Θοδωρής Μαραντίνης συμμετείχε στην καμπάνια «δύο γονείς για ένα παιδί», που αφορούσε στη συνεπιμέλεια. Έγινε νόμος του κράτους τον Μάιο του 2021.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 6/10