Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ανεβαίνει από τις 19 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των θεατρικών παραγωγών «Τεχνηχώρος».

Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου.

Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η Συνέντευξη Τύπου για την θεατρική παράσταση, όπου είδαμε πρώτη φορά όλο τον θίασο μαζί. Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ήταν εκεί και μίλησε για το έργο, τον ρόλο της ως «χήρα» και τη συνεργασία με τους συναδέλφους της.



Για την εμφάνισή της επέλεξε τον κλασικό συνδυασμό denim – μαύρο τοπ, ο οποίος είναι ιδανικός για αυτή την περίοδο. Για την ακρίβεια συνδύασε ένα κορμάκι με logos με ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι και μαύρα μποτάκια. Είχε τα πλούσια μαλλιά της ελεύθερα σε κυματισμούς, ενώ στο μακιγιάζ ακολούθησε την τάση του nomakeup makeup και τόνισε τα χείλη της με λίγο χρώμα.


«Αυτή η νύχτα μένει»: Ο ρόλος της στη νέα σειρά

Η παράσταση «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» δεν είναι το μόνο επαγγελματικό της βήμα για εφέτος. Ήδη παρακολουθήσαμε την νεαρή ηθοποιό στο πρώτο επεισόδιο της πολυδιαφημισμένης σειράς του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει». Στο έργο υποδύεται τη «Ζέτα», μια γυναίκα που έχει περάσει πολλά και προσπαθεί μέσα από το τραγούδι να βρει τη λύτρωση.

Η ερμηνεία της κέρδισε πολύ θετικές εντυπώσεις, ενώ όπως είπε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη ενθουσιάστηκε όταν της πρότειναν τον ρόλο, γι’ αυτό και είπε αμέσως το «ναι». Όσο για το αν τη δυσκολεύει το τραγούδι, είπε: «Η Ζέτα είναι μια νέα γυναίκα, καταδιωκόμενη που προσπαθεί να βρει έναν δικό της τόπο. Δεν έχω δυσκολευτεί με το να τραγουδάω στη σειρά, στη σκηνή το τραγούδι ντουμπλάρεται».


Ποια είναι η Ηλιάνα Μαυρομάτη

Γεννημένη στην Αθήνα πριν από 33 χρόνια, η Ηλιάνα Μαυρομάτη είναι κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Βασίλη Μαυρομάτη, τον οποίο αγαπήσαμε μέσα από ρόλους τους σε παλιές ελληνικές ταινίες και θεατρικά έργα, αλλά και της, επίσης, ηθοποιού Λίλας Καφαντάρη.


Με τη μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη

Το πτυχίο στην υποκριτική και οι θεατρικές παραστάσεις

Τα βήματα των γονιών της ακολούθησε και η Ηλιάνα, η οποία έχει πτυχίο στην Υποκριτική, καθώς και στις Θεατρικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του θεάτρου, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου. Επιπλέον, έχει σκηνοθετήσει τη δική της θεατρική παράσταση, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές. Στην τηλεόραση την είδαμε πρώτη φορά στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Λίτσα.com», ενώ έχει λάβει μέρος και σε επεισόδια της σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου «10η Εντολή».

Η προσωπική της ζωή

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή και το φλερτ που δέχεται, είπε σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Happy Day”: «Με φλερτάρουν διακριτικά μέσω social. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τον εαυτό μου. Κάνω γυμναστική και προσέχω τα μαλλιά μου. Επιθυμώ εδώ και χρόνια να κάνω παιδί. Δεν έχει υπάρξει ο άνθρωπος που θα με εμπνεύσει». Όσο για το αν προσέχει την εμφάνισή της ήταν ειλικρινής και ομολόγησε πως περιποιείται τα μαλλιά της και γυμνάζεται ελαφρά.