Η βασιλική οικογένεια για γεύµα στην καρδιά της Αθήνας. Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 3.30 το µεσηµέρι, και ο φωτογραφικός φακός του «S» εντοπίζει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τη σύζυγό του, ΑνναΜαρία, και τις αδελφές του, την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και την Ειρήνη. Ασφαλώς δεν πρόκειται για συνηθισµένο θέαµα.

Η οικογένεια, σύµφωνα µε αποκλειστικές µας πληροφορίες, αποχωρούσε από γνωστό café-restaurant επί της Βουκουρεστίου και Πανεπιστηµίου. Ηρεµοι, χαλαροί, µόλις είχαν γευµατίσει και επέστρεφαν στην οικία τους. Είχαν επισκεφτεί το γνωστό εστιατόριο δύο ώρες νωρίτερα, περίπου στη 1.30 το µεσηµέρι, µαζί µε πέντε άτοµα της ασφαλείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που, όπως πάντα, στέκονταν διακριτικά δίπλα τους, δίχως να τραβούν την προσοχή.

kon1

Ο τέως, στο καροτσάκι, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία, µιλούσε ήρεµα και σταθερά στους οικείους του. Ολοι τους, αποµονωµένοι σε µια ήσυχη γωνιά του cafébar-resto, ντυµένοι απλά και σικάτα, δίχως να τραβούν τα βλέµµατα όσων έτυχαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή, στην πορεία, των περαστικών, γευµάτισαν και αποχώρησαν.

kon2

Βέβαια, στιγµιαία έστω, έγιναν ατραξιόν: Ενώ διέσχιζαν την Ακαδηµίας, ένα ζευγάρι τουριστών αναγνώρισε τη Σοφία και, ενθουσιασµένοι, έτρεξαν προς το µέρος της, προκειµένου να χαιρετήσουν την ίδια και τους συγγενείς της. Οµοίως και ένας Ελληνας, ο οποίος αναγνώρισε τον Κωνσταντίνο Γλίξµπουργκ.

kon3

Θέματα Υγείας

Ως γνωστόν, ο τέως έχει εδώ και χρόνια θέµατα µε την υγεία του, εξ ου και από πέρυσι το καλοκαίρι έχει να πραγµατοποιήσει δηµόσια εµφάνιση. Οπως είναι φυσικό, και η απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ τον έχει θλίψει και τον έχει καταβάλει – για τον θάνατό της, µεταξύ άλλων, δήλωσε πως «ήταν µια φωτισµένη µονάρχης».

Συγκεκριµένα, µαζί µε τις δύο του αδελφές και, φυσικά, τη λατρεµένη του σύζυγο τον Ιούνιο του 2021 βρέθηκαν στο Ηρώδειο. Ωστόσο, τον περασµένο ∆εκέµβριο ο τέως νοσηλεύτηκε στην Εντατική ιδιωτικής κλινικής µε πνευµονία και, ακολούθως, µε πνευµονικό οίδηµα, που προκλήθηκε από εισρόφηση - σηµειώνουµε ότι νοσηλεύτηκε και τον Ιανουάριο το υ τρέχοντος έτους µε κορονοϊό, ενώ είχε νοσηλευτεί και το 2019.

kon4

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος παραµένει στην Ελλάδα, έχει πλήρη εµπιστοσύνη στους θεράποντες ιατρούς του, ωστόσο η επιβαρυµένη κατάσταση της υγείας του υποχρέωσε την πριγκίπισσα Θεοδώρα να επισπεύσει τον γάµο της, ο οποίος θα πραγµατοποιηθεί το ερχόµενο καλοκαίρι. Μάλιστα, στα τέλη του περασµένου Αυγούστου, ακριβώς λόγω της κατάστασης της υγείας του, δεν πραγµατοποιήθηκε η καθιερωµένη οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλια της Αννας-Μαρίας.

kon5

 * Δημοσιεύτηκε στο «Secret» των Παραπολιτικών στις 22/10/2022