Ένας ψηλός, γαλανοµάτης, µε αθλητικό σώµα και ευγενή καταγωγή ήταν αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον µεταξύ των µελών της ισπανικής βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον εγγονό της βασιλοµήτορος Σοφίας και του Χουάν Κάρλος, τον 22χρονο Πάµπλο Ουρδανγκαρίν ντε Μπορµπόν, ο οποίος αποτελεί το «χρυσό αγόρι» της ισπανικής δυναστείας και έναν από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες της αριστοκρατικής ελίτ. Εν αντιθέσει µε τους γόνους των βασιλικών οικογενειών, που ασχολούνται µε business και φιλανθρωπικά ιδρύµατα και υιοθετούν ένα glamorous lifestyle, ο γιος της ινφάντα Κριστίνα και του Ινιάκι Ουρδανγκαρίν ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, καθώς είναι βασικός παίκτης στην οµάδα χάντµπολ της Μπαρτσελόνα.
sa_ljc_la
 

Οπως και ο Ινιάκι, ο δευτερότοκος γιος της Ισπανίδας πριγκίπισσας από πολύ νεαρή ηλικία κατάλαβε ότι ο προορισµός του είναι ο αθλητισµός και συγκεκριµένα το άθληµα στο οποίο έχει διαπρέψει ο πατέρας του, ενώ µε την επιµονή και το πείσµα που τον διακρίνουν, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, κατάφερε να πραγµατοποιήσει το όνειρό του και να ενταχθεί στην οµάδα των «µπλαουγκράνα», όπου αγωνίζεται µε τη φανέλα µε τον αριθµό 77, ως φόρο τιµής στον Ινιάκι, που ως παίκτης φορούσε το νούµερο 7.

_________
Ο ισπανικός Τύπος λατρεύει την απλότητα και την αµεσότητα του Πάµπλο και, παρότι ο ίδιος φροντίζει να κρατά low profile, οι εκδηλώσεις θαυµασµού στη Βαρκελώνη για τον γαλαζοαίµατο σταρ του χάντµπολ είναι ενθουσιώδεις σε κάθε του δηµόσια εµφάνιση. Ακόµα κι αν δεν επιδιώκει να γίνει «βασιλιάς» στα social media -διαθέτει βέβαια λογαριασµό στο TikTok-, οι θαυµαστές του έχουν δηµιουργήσει για λογαριασµό του fan club στο Instagram, το οποίο µετρά χιλιάδες ακολούθους, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή δηµοφιλία που απολαµβάνει ο ανιψιός του βασιλιά Φελίπε.

Πέρα από το πάθος του για το χάντµπολ, οι συνήθειες του όγδοου στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου είναι περισσότερο κανονικές απ' ό,τι θα µπορούσε να αντέξει το βασιλικό πρωτόκολλο. Του αρέσουν το σκι, η ιστιοπλοΐα στα νερά της Μαγιόρκα και το σερφ, το οποίο απολαµβάνει τα καλοκαίρια στο Μπιντάρ της Γαλλίας, που αποτελεί αγαπηµένο προορισµό για την οικογένεια της ινφάντα Κριστίνα.

Ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, καθώς είναι βασικός παίκτης στην ομάδα χάντμπολ της Μπαρτσελόνα
Η αθλητική ζωή που έχει επιλέξει δεν του επιτρέπει ξέφρενα πάρτι µέχρι πρωίας και νυχτερινές διασκεδάσεις, οπότε στον ελεύθερο χρόνο του παίζει µπάσκετ, πιάνο και «λιώνει» στο Netflix. Η µεγάλη του αδυναµία είναι η οικογένειά του, τα αδέρφια του, Χουάν, Μιγκέλ και Ειρήνη, οι γονείς του και φυσικά η γιαγιά του Σοφία, µε την οποία έχει µια ιδιαίτερη σχέση. Στα ενσταντανέ, άλλωστε, από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα ο Πάµπλο κρατά αλά µπρατσέτα τη βασιλοµήτορα -αδελφή του αποθανόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου- και απολαµβάνουν χαλαρούς περιπάτους στα αρχαία µνηµεία της ελληνικής πρωτεύουσας.
pablo-urdangarin-e1654084710185
Ο Πάµπλο Ουρδανγκαρίν ντε Μπορµπόν είναι προσηλωµένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να αναδειχθεί σε µεγάλο σταρ του χάντµπολ, ωστόσο ταυτόχρονα ασχολείται µε τις σπουδές του στο διεθνές Business School European University, καθώς είναι στο τελευταίο έτος για το πτυχίο στο αθλητικό management. 
f1280x720-58454_190129_4827_2
 

Μάλιστα, για τους συµφοιτητές του είναι σύνηθες να πετυχαίνουν τον ανιψιό του Ισπανού µονάρχη στο λεωφορείο, µε το οποίο συχνά µετακινείται για να παρακολουθεί τα µαθήµατα στη σχολή του. Οσο για την προσωπική του ζωή, φροντίζει να την κρατά µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας και µέχρι στιγµής δεν έχει εµφανίσει κάποια επίσηµη αγαπηµένη, αν και κατά καιρούς τα ΜΜΕ του έχουν «χρεώσει» διάφορες σχέσεις. Πρόσφατα, τα ισπανικά περιοδικά «πήραν φωτιά» για τον φηµολογούµενο δεσµό του µε µια ξανθιά συµφοιτήτριά του, ονόµατι Τζουλιάνα, καθώς τα µεταξύ τους τετ α τετ κυκλοφόρησαν σε φωτογραφίες. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι δύο νέοι ήταν απλώς φίλοι, µε την κοπέλα να τροµοκρατείται από την πίεση των ΜΜΕ και να αποµακρύνεται από τα φώτα της δηµοσιότητας.