Η Μίλα Κούνις, η οποία έχει ουκρανικές ρίζες και γεννήθηκε στην πόλη Τσερνίβτσι της Ουκρανίας, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ.

Μάλιστα, η ηθοποιός ανακηρύχθηκε από το περιοδικό «Time» ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή της χρονιάς και, μαζί με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Κουίντα Μπράνσον και Τζένιφερ Χάντσον, έχει επιλεγεί ως ένας από τους ανθρώπους της χρονιάς 2022 του περιοδικού «People».

Η τελευταία της ταινία «Luckiest Girl Alive» (2022) ήταν, επίσης, μεγάλη επιτυχία για το Netflix. Για μια ηθοποιό που πέρασε πολλά χρόνια φυλάσσοντας την ιδιωτική της ζωή με τέτοιο τρόπο, που την περιέγραφαν ως δύστροπη, και που η αγένειά της στις συνεντεύξεις της έκανε τακτικά τους δημοσιογράφους της να ταλαιπωρούνται, ήταν μια πολύ καλή χρονιά.

Η Κούνις, η οποία είπε ψέματα για την ηλικία της, για να πάρει τον ρόλο της ως Jackie Burkhart στο «That 70s Show», όταν ήταν μόλις 14 ετών, έχει μεγαλώσει. Όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε ωριμότητα και πλέον το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη χώρα που γεννήθηκε, την οποία εγκατέλειψε με τους γονείς της σε ηλικία επτά ετών για να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ίδια και ο Άστον Κούτσερ έχουν συγκεντρώσει πάνω από 37 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για τους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία μέσω της καμπάνιας GoFundMe, βάζοντας 3 εκατομμύρια δολάρια από δικά τους χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηθοποιός ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, για την ερμηνεία της στην ταινία «Black Swan» (2010) και είχε επιτυχίες σε διάφορα είδη ταινιών, ενώ ήταν υποψήφια για Razzie για την ταινία «Jupiter Ascending» (2016).

Η ίδια περιέγραψε τον εαυτό της ως «Ρωσοεβραία από την Ουκρανία» σε συνέντευξή της πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δήλωσε ότι δεν είναι ορθόδοξη και δεν μιλάει τη γλώσσα. «Δεν μου αρέσει να το λέω, γιατί αγαπώ την Ουκρανία, είμαι υπέρ της Ουκρανίας, αλλά ενοχλεί πολλούς συμπατριώτες μου ότι δεν μιλάω ουκρανικά» είπε.

Η άφιξη της Κούνις στις ΗΠΑ ήταν ένα σοκ: «Οι γονείς μου μού είπαν ψέματα και μου είπαν ότι μετακομίζουμε έναν δρόμο πιο πέρα», θυμάται για το ταξίδι από το Τσερνίβτσι. Έχοντας αρκετά καλή οικονομική κατάσταση στην πρώην Σοβιετική Ένωση - η μητέρα της ήταν καθηγήτρια φυσικής και ο πατέρας της μηχανικός - ξαφνικά η οικογένεια πάλευε να τα βγάλει πέρα. Η μητέρα της βρήκε δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ και ο πατέρας της οδηγούσε ταξί. Η Κούνις έφτασε χωρίς να μπορεί να μιλήσει ούτε μια λέξη αγγλικά.

Με την υποκριτική επιτυχία ήρθε η φήμη και οι παπαράτσι, ειδικά κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Macauley Culkin. Αλλά η μοίρα έμελλε να ορίσει ότι η Κούνις θα παντρευόταν τελικά το πρώτο άτομο που φίλησε ποτέ, στην οθόνη και στην πραγματική ζωή. Αυτό το φιλί έλαβε χώρα το 1998, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «That 70′s Show», με τον συμπρωταγωνιστή της Κούτσερ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015, μετά από μια τυχαία συνάντηση στις Χρυσές Σφαίρες του 2012.