Ο Ορέστης Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στον ρόλο που ενσαρκώνει στο Maestro, το μήνυμα που έδωσαν για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά την ζωή του.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ένα follow στο Instagram από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ήταν η αρχή για την συμμετοχή του στην σειρά του Mega.

Μαζί με τον Γιώργο Μπένο έκαναν τα δοκιμαστικά, με τον Χριστόφορο να αποφασίζει ότι πρέπει να ενσαρκώσουν τους ρόλους που τελικά υποδύθηκαν και όχι τα αντίθετα όπως είχε οριστεί στην αρχή.

Στη σειρά ενσαρκώνουν ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, σπάζοντας κάθε ταμπού στον σεξισμό και τον ρατσισμό.

Όπως ανέφερε: «Η μία εκδοχή που θυμάμαι, είχαμε πάει στο γραφείο κάστινγκ για να επιβεβαιώσουμε αυτό που είχαμε καταλάβει. Και λέμε στον Χριστόφορο “Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε” και μας είπε ότι είμαστε. Δοκιμάσαμε πολλά επεισόδια, τις περισσότερες πιο σημαντικές σκηνές μας. Μόλις πληροφορείσαι ότι θα κάνεις ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, κατευθείαν σκέφτεσαι ότι οφείλεις να εκπροσωπήσεις την κοινότητα όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί έχει συνηθίσει συνήθως να έχει μία εκπροσώπηση καρικατουρέ. Έπρεπε να δείξουμε ότι είναι απλά άνθρωποι».

Για την περίοδο που ήταν παραπάνω έντονος από ότι συνηθίζει είπε: «Στη σκέψη ότι κάποιος κάνει μπούλινγκ σε κάποιον, μπορεί να αρρωστήσω. Κινδύνεψα να μπλέξω αλλά με κρατούσε το θέατρο. Ήμουν στην γενιά του Γρηγορόπουλου. Όταν το πάθαμε αυτό ήμασταν αγρίμια, βγήκαμε στο δρόμο ανεξέλεγκτοι και το εννοούσαμε και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο».