Ένα από τα τραγούδια που αποτελούν εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και παραμένουν βαθιά μέσα στην καρδιά χιλιάδων κόσμου είναι αναμφισβήτητα το All I want for Christmas is you με ερμηνεύτρια τη Μαράια Κάρεϊ.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε ισχυριστεί σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι η τεράστια και διαχρονική επιτυχία ήταν δικό της δημιούργημα, το οποίο είχε εμπνευστεί από όταν ακόμα ήταν παιδί.

Ωστόσο ο συνδημιουργός της μεγάλης επιτυχίας έρχεται για να διαψεύσει τα λόγια της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γουόλτερ Αφανάσιεφ αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση στη Μαράια Κάρεϊ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η τραγουδίστρια «δεν καταλαβαίνει από μουσική».

Στο podcast «Hot Takes & Deep Dives», ο Αφανάσιεφ που υπήρξε για χρόνια συνεργάτης της, διέψευσε όσα είπε η Κάρεϊ για την επιτυχία του 1994: «Απλώς κάποια στιγμή, έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχίας, η Μαράια άρχισε να υπαινίσσεται ότι έγραψε αυτό το τραγούδι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι. Γιατί όμως δεν το είχε πει από την αρχή; Γιατί πολύ απλά πρόκειται για μια ιστορία που έφτιαξε στο κεφάλι της με τα χρόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνει από μουσική, δεν γνωρίζει από συγχορδίες, θεωρία της μουσικής ή τίποτα από όλα αυτά. Το να ισχυρίζεται ότι έγραψε ένα τόσο περίπλοκο και γεμάτο συγχορδίες τραγούδι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι είναι παραμύθι».

Σύμφωνα με τον Γουόλτερ Αφανάσιεφ, το «All I Want For Christmas Is You» δημιουργήθηκε, όταν εκείνος και η Κάρεϊ «κρύφτηκαν σε ένα όμορφο σπίτι που νοίκιαζαν, ήταν καλοκαίρι και υπήρχε ένα πιάνο. Άρχισα να παίζω ένα boogie-woogie, κάτι σαν ροκ. Η Μαράια μπήκε μέσα και άρχισε να τραγουδάει το “I don’t want a lot for Christmas”. Έτσι συνεχίστηκε και συνεχίστηκε και ήταν σαν ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ. Της χτυπούσα την μπάλα και εκείνη μου την έριχνε πίσω. Εκείνη την εποχή ένιωσα ότι συνεργαστήκαμε τέλεια», ωστόσο παραδέχτηκε ότι έχει να της μιλήσει πάνω από 4 χρόνια.

Η μήνυση των 20 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, αυτή δεν είναι η μόνη περιπέτεια που περνά η τραγουδίστρια με το συγκεκριμένο κομμάτι. Η είδηση ότι η Κάρεϊ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν από κάποιους μήνες.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε κατηγορηθεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από τον Άντι Στόουν για το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ο τραγουδοποιός ισχυρίστηκε ότι συνέγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι με τίτλο «All I Want For Christmas Is You», πριν η Κάρεϊ κυκλοφορήσει το δικό της κομμάτι, το οποίο έκανε παγκόσμια επιτυχία.
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Στόουν είχε τονίσει ότι το τραγούδι του, ήταν που ενέπνευσε το κομμάτι της Κάρεϊ και απαιτούσε ένα μέρος των κερδών της, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ηχογράφησε το τραγούδι του το 1989 στο Νάσβιλ.

Ο Άντι Στόουν είχε ισχυριστεί ακόμη, ότι και τότε το τραγούδι είχε μεγάλη επιτυχία και ήταν στα charts του Billboard το 1993, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ η Κάρεϊ κυκλοφόρησε το τραγούδι της, την επόμενη χρονιά.