Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Mimi
Lifestyle

Μιμή Ντενίση: Ξύπνησα και είδα να με έχει πρωτοσέλιδο η Χουριέτ -Έλεγαν πως κάνουμε προπαγάνδα

Για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» και το παρασκήνιο πίσω από πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ που έκανε λόγο για προπαγάνδα, μίλησε η ηθοποιός και θεατρική παραγωγός Μιμή Ντενίση

 

Η Μιμή Ντενίση παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», στο πως «ταξίδεψε» στις κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού αλλά και για την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία σχολιάζοντας την ταινία είχε μιλήσει για προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

  «Όταν ξεκίνησαν τα ταξίδια, το πίστευα μόνο εγώ. Πίστευα πως είναι ένα θέμα τόσο συγκλονιστικό που όπου και να παιχτεί, θα το δουν χίλιοι άνθρωποι και θα μιλήσουν για αυτό σε άλλους τρεις χιλιάδες. Στις προβολές είδα πως οι αντιδράσεις του κόσμου, είτε ήταν Έλληνες, είτε Βέλγοι, είτε Γάλλοι, ήταν ίδιες» ανέφερε για την κινηματογραφική της ταινία η Μιμή Ντενίση.

 Μάλιστα, η ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει το παρασκήνιο πίσω από το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η οποία την κατηγορούσε προσωπικά για πολιτική προπαγάνδα μέσα από το έργο της.

  «Μία ημέρα πριν φύγω για Αμερική με ξυπνάνε το πρωί, νομίζω η Γερονικολού και βλέπω στις ειδήσεις την εφημερίδα «Χουριέτ» με εμένα πρωτοσέλιδο και τους ηθοποιούς με μία ελληνική σημαία και να γράφουν πως κάνουμε προπαγάνδα. Πήρα τον Μπουράκ (Χακί) και μου είπε πως του είπαν πως δεν έπρεπε να παίξει σε μία ταινία ενάντια της Τουρκίας και εκείνος απάντησε πως είναι περήφανος για τη δουλειά αυτή» αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση.

 Δείτε την συνέντευξη της Μιμής Ντενίση στην Ελένη Μενεγάκη