Στο εδώλιο βρέθηκε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να απολογηθεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, για τις οποίες κατηγορείται.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έδωσαν το «παρών» η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, οι οποίες έστειλαν ένα πού δυνατό μήνυμα, αφού μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου πιασμένες χέρι χέρι.

Και οι τρεις ήταν πολύ φορτισμένες συναισθηματικά.

Λίγες ώρες αργότερα, η Λένα Δροσάκη έδωσε το παρών σε εκδήλωση με επίκεντρο τη γυναίκα, όπου οι δημοσιογράφοι την εντόπισαν και της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη δίκη.

«Έρχομαι από εκεί, είμαστε εκεί από τις 8μιση η ώρα, δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα», είπε αρχικά.

«Παιδιά δεν θα ήθελα να σχολιάσω», συμπλήρωσε και αποχώρησε με λυγμούς.


«Με είπαν βιαστή, αληταρά, ελεεινό και τρισάθλιο»

Δέκα μήνες μετά το άνοιγμα της αυλαίας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, ηθοποιός έλυσε χθες για πρώτη φορά τη σιωπή του σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του βιαστή.

«Δεν είμαι βιαστής. Δεν είμαι διεστραμμένος, δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα», τόνισε, έντονα φορτισμένος στην απολογία του, απευθυνόμενος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ καθισμένος σε μια καρέκλα ξεδίπλωσε την πορεία που διένυσε μέχρι σήμερα που κάθισε «άδικα», όπως είπε, στο εδώλιο.

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη. Ό,τι έχει μείνει από αυτό…. Θα μιλήσω από την καρδιά μου», επισήμανε, ξεκινώντας τη μαραθώνια απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοτε ψιθύριζε , άλλοτε έκλαιγε και ανέβαζε τον τόνο της φωνής του.