Οι πρωταγωνιστές του δράματος έχουν φτάσει στα όριά τους με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και αυτό σημαίνει συναισθηματική φόρτιση η οποία αποτυπώνεται. Το ρεπορτάζ του MEGA είναι ενδεικτικό. 

«Δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανένα λάθος, επειδή δεν είχε δικαίωμα να το κάνει… Συγγνώμη, είναι πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα…» λέει η Λένα Δροσάκη, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η ηθοποιός, η οποία, μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Πηνελόπη Αναστασοπούλου, άνοιξε τον κύκλο των καταγγελιών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, ξεσπά σε κλάματα λίγη ώρα μετά την αποχώρησή της της δικαστικής αίθουσας, όπου ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης έδωσε -μαραθώνια- απολογία επί εννέα ώρες.

«Μια κάθαρση σωστή για όλους»


Για την απόφαση της να διακόψει το 2018 τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στη Λένα Δροσάκη μίλησε στο Mega η Κάτια Δανδουλάκη.

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, σκέφτηκε η ψυχή μου, δεν μπήκα σε καμία διεργασία σκέψης. Είπα, αυτό πρέπει να σταματήσει και σταμάτησε» δήλωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του ηθοποιού, εξέφρασε την πεποίθησή της πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει κάθαρση στο χώρο του θεάτρου.

«Έπρεπε να μιλήσω εκεί που έπρεπε να μιλήσω και είπα αυτά που έπρεπε να πω εκεί που έπρεπε να πω. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να γίνει μία κάθαρση σωστή για όλους» προσέθεσε.

«Βροχή» ερωτήσεων για το «οργανωμένο σχέδιο»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης-κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας- δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα για τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου και μεθοδευμένου σχεδίου προκειμένου να εκδιωχθεί από το χώρο του θεάτρου.

Εισαγγελέας (γυναίκα): Λέτε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον σας. Πώς μίλησαν δηλαδή οι κυρίες Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη με τις άλλες τρεις κυρίες που σας κατήγγειλαν στη συνέχεια;

Π. Φιλιππίδης: Τηλεφωνήθηκαν μεταξύ τους, όλος ο χώρος. Ήθελαν να κάνουν αυτήν την αλλαγή για συγκεκριμένα πρόσωπα που τους θεωρούσαν ανθρώπους με εξουσία, που πρέπει να φύγουν για να πάρουν άλλοι τα ηνία.

Οι καταγγελίες Δροσάκη-Παπαχαραλάμπους-Αθανασοπούλου σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσαν στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους και έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για τρεις άλλες καταγγελίες γυναικών, που αφορούν στα σεξουαλικά αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

«Όλοι αυτοί ξέρουν αν είμαι βιαστής ή όχι. Και αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να φύγω από το θέατρο; Να φύγω» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

Την Παρασκευή η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει επί της ενοχής ή όχι του Πέτρου Φιλιππίδη.