Ο Λάκης Γαβαλάς είναι δίχως αμφιβολία από εκείνα τα πρόσωπα της εγχώριας showbiz που έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό για διάφορους λόγους. Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής συμμετείχε σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε μάλιστα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Σήμερα μιλάει ποκλειστικά στο «Secret» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για όσα είπε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και για το ελληνικό σχολείο της Πόλης που ανακαινίστηκε, ενώ εξηγεί γιατί θέλει να κάνει κάθε μέρα delete την Ελλάδα.
GAVALAS2

«Το ελληνικό σχολείο που ήταν στην Κωνσταντινούπολη και είχε κλείσει από το ’55 ανακαινίστηκε και έγινε δωρεά από την οικογένεια Μαρτίνου. Στις 3 Ιανουαρίου άνοιξε και επίσημα με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και 300 επίτιμους καλεσμένους, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Ελληνες μαθητές», τονίζει αρχικά, ενώ θυμάται λεπτομερώς τον διάλογο και την πρώτη επαφή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Εκοψε την πίτα και όταν μουέδινε το κομμάτι μού είπε: “Ευλογημένος, είστε πολύ γνωστός και υπέροχοςάνθρωπος”, γεγονός που με συγκίνησε βαθιά. Στη συνέχεια δειπνήσαμε δέκα άτομα με την οικογένεια Μαρτίνου, τον αρχιτέκτονα και τον κατασκευαστή του σχολείου».
GAVALAS_PITA

Ο Λάκης Γαβαλάς, μάλιστα, συνεχίζει και μας λέει για τον λόγο του Πατριάρχη, αλλά και για τον κονσέρτο που ακολούθησε και στο οποίο συμμετείχε ο εξαιρετικός τραγουδιστής ∆ημήτρης Μπάσης. Μάλιστα, ο Λάκης Γαβαλάς δεν δίστασε να κάνει χιούμορ ακόμα και στον Πατριάρχη και μας αποκαλύπτει την αστεία ατάκα που του είπε.

«Ο Πατριάρχης έβγαλε έναν πραγματικά υπέροχο, 16λεπτο λόγο, τα σημεία του οποίου έγιναν αντικείμενο συζήτησης κατά την παραμονή μας, ενώ εκπληκτικό ήταν και το κονσέρτο στο οποίο ο ∆ημήτρης Μπάσης τραγούδησε υπέροχα κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκη. Ηταν εξαιρετικό το κλίμα και μάλιστα έκανα και χιούμορ με τον κ. Βαρθολομαίο, λέγοντάς του πως “εσείς φοράτε κάθε μέρα τα ίδια ρούχα, αλλά εμείς πρέπει να αλλάζουμε” και μου απάντησε με ένα χαμόγελο».

GAVALAS_BASIS

Γενικότερα, πάντως, ο Mr LAK ένιωσε υπερήφανος που βρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση και, όπως δηλώνει, πήρε δύναμη από τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν. «Οταν μπήκα στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αισθάνθηκα πολύ όμορφα και απόλαυσα την αγάπη του κόσμου, που μίλησε μαζί μου. Με αποθέωσαν, μου είπαν τα ωραιότερα λόγια και μου τόνισαν πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει αξιολογήσει τη χώρα του, την αγαπάει και έχει επενδύσει σε αυτήν».

Ωστόσο, ο Λάκης Γαβαλάς, σε αντίθεση με τα όσα βιώνει κατά καιρούς στο εξωτερικό, δεν κρύβει και την απογοήτευσή του για τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και για ακόμα μία φορά δεν μάσησε τα λόγια του. «Εγώ θεωρώ και έχω πει ότι την Ελλάδα πρέπει να την κάνω delete κάθε εβδομάδα από τα κακά της συμβάντα, αλλά μάλλον θα αναθεωρήσω και θα την κάνω delete κάθε μέρα», καταλήγει με νόημα.