Πολλές οι στιγμές που ξεχώρισαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μια από αυτές ήταν και η άφιξη της συζύγου του, Άννα Μαρίας , η οποία δέχτηκε, ίσως, το πιο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο. Την ίδια θετική εντύπωση, όμως, φαίνεται ότι έκανε και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

Η Άννα Μαρία στάθηκε συγκινημένη μπροστά στο φέρετρο που ήταν καλυμμένο με την Ελληνική σημαία, ενώ η βασίλισσα Λετίθια με μοναδικό στυλ, συνόδευσε το σύζυγο της βασιλιά Φίλιππο, και έκλεψε τις εντυπώσεις με την κομψότητα και την ομορφιά της.

Πάνω στο φέρετρο ένα στεφάνι φτιαγμένο από «κρίνα της κοιλάδας», με τα οποία η σύζυγος του Κωνσταντίνου τον αποχαιρέτησε. Τα λουλούδια αυτά είχαν συμβολική σημασία αφού ήταν ίδια με εκείνα που κοσμούσαν την ανθοδέσμη, στο γάμο της με τον τέως βασιλιά.

Τον αποχαιρέτησαν με τιμές

Η οικογένεια του τέως βασιλιά θέλησε να τον αποχαιρετήσει τιμώντας τον. Για αυτόν τον λόγο η Άννα Μαρία φόρεσε στην κηδεία του αγαπημένου της τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό της την ημέρα που ενώθηκαν οι ζωές τους, την ημέρα του γάμου τους. Και οι γιοι του όμως επέλεξαν να τιμήσουν τον πατέρα τους φορώντας και οι τρεις το ίδιο δαχτυλίδι.

Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Παύλος, είχε αναλάβει τον ρόλο του οικοδεσπότη, αφού ήταν εκείνος που υποδεχόταν στην κορυφή των σκαλοπατιών του ναού τους προσκεκλημένους. Ήταν, ουσιαστικά, ο άνθρωπος που φρόντιζε να τηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες στην τελετή.

Μόνο στην υποδοχή του πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και της βασιλομήτορος Σοφίας, τον αντικατέστησε για λίγα λεπτά ο αδελφός του Νικόλαος που άκουσε και εκείνος τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Δείτε βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του Mega