Μια ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, στον ακριβότερο ίσως δρόμο της Ελλάδας, θέλει να αποκτήσει το επόμενο σπίτι του ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος. Μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχει εντοπίσει το νέο του «παλάτι», καθώς φημολογείται ότι εντός του Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η αγορά του σπιτιού.

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά και η σύζυγός του, Μαρί-Σαντάλ, σύμφωνα με το Mega, αν και δεν επιβεβαιώνεται ότι σκοπεύουν να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως προ ημερών είχε διαρρεύσει, ωστόσο ψάχνουν ακίνητο στην Ηρώδου Αττικού, με θέα τις εγκαταστάσεις της προεδρικής φρουράς, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας. Η οδός Ηρώδου Αττικού είναι ο δρόμος με τις υψηλότερες εμπορικές τιμές κατοικιών στην Ελλάδα, στον οποίο υπάρχουν μόνο υπερπολυτελή διαμερίσματα και καθόλου καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων, Κοσμάς Θεοδωρίδης, μιλώντας στο Live News αποκάλυψε όχι μόνο τις προθέσεις, αλλά και τις τελευταίες κινήσεις του Παύλου, κατά το διάστημα που παρέμεινε στην Αθήνα για την κηδεία του πατέρα του, έως και λίγο πριν πάρει με την οικογένειά του το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Νέα Υόρκη.

Η έρευνα στην Ηρώδου Αττικού για την πολυτελή κατοικία που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του 56χρονου Παύλου έχει ήδη ξεκινήσει και, όπως φαίνεται, το θέμα της αγοράς διαμερίσματος 500 τετραγωνικών βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το κόστος της αγοράς αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 15.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Παύλος επισκέφθηκε την Ηρώδου Αττικού ήταν όταν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου τη μέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του πατέρα του, προκειμένου να ρυθμιστεί το τελετουργικό της κηδείας. Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρίδης, συνεργάτες τηλεφώνησαν εκ μέρους του Παύλου εκδηλώνοντας την επιθυμία για αναζήτηση στέγης στην Ηρώδου Αττικού. «Μακάρι να πραγματοποιηθούν αυτές οι αγορές, γιατί μιλάμε για ανθρώπους με πολλά χρήματα και πολλούς επιχειρηματίες. Είναι μεγάλη επενδυτική ευκαιρία».

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να τελέσουν μνημόσυνο στο Τατόι, με τη συμπλήρωση των 40 ημερών. Η τελετή θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία, στις 10 Ιανουαρίου. Η κηδεία του έγινε χωρίς τιμές αρχηγού κράτους στη Μητρόπολη.

Και βίλα στις Σπέτσες

Πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι η οικογένεια του Παύλου, εκτός από την Αθήνα, φέρεται να σκέφτεται και την αγορά μιας εντυπωσιακής βίλας στις Σπέτσες, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Το νησί συνήθιζε να επισκέπτεται τα καλοκαίρια ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η βίλα βρίσκεται σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών, πάνω από την παραλία της Ξυλοκέριζας. Διαθέτει μεταξύ άλλων ελικοδρόμιο αλλά και πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Ανήκει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, που ήταν ιδιοκτήτες της Folie Folie και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα αναμένεται να φτάσει τα 15.000.000 ευρώ. Αναφερόμενος στην τιμή ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε πως το σπίτι στις Σπέτσες κοστίζει περίπου 20 έως 30.000.000 ευρώ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»