Η Κιάρα Φεράνι, η Ιταλίδα influencer με τους 28,6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, συχνά χαρίζει στους διαδικτυακούς της φίλους αποκαλυπτικά στιγμιότυπα και δεν διστάζει να μοιράζεται με το κοινό της, κάποια από τα μέρη του σώματός της. Η διάσημη Ιταλίδα έχει αποδείξει πολλές φορές πως γνωρίζει τον τρόπο για να τραβάει την προσοχή και να συγκεντρώνει χιλιάδες likes και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Κιάρα Φεράνι διατηρεί μια εξαιρετικά ενεργή παρουσία και έναν από τους πιο δυνατούς λογαριασμούς στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «βομβαρδίζοντας» καθημερινά τους followers με στιγμιότυπα από τη ζωή της, την οικογένεια της και την καριέρα της.

Αυτή τη φορά δεν δίστασε να ποζάρει, ως άλλη Εύα, κρατώντας στο χέρι της το μήλο του Αδάμ. Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα αναβίωσε με μία φωτογράφιση της, τον διάσημο πίνακα του αναγεννησιακού δασκάλου Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου, που χρονολογείται από το 1528.

Με μία σειρά από εικόνες η Κιάρα Φεράνι και η σχεδιάστρια μόδας, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, παρουσίασαν στους διαδικτυακούς φίλους, εικόνες από την εντυπωσιακή φωτογράφιση. Η ίδια πόζαρε με ένα γυαλιστερό φόρεμα, το οποίο απεικόνιζε το σώμα της, μέσα από μία ψευδαίσθηση, ενώ με τα χέρια της κάλυπτε την ηβική περιοχή. Σκοπός της influencer ήταν η φωτογράφιση, να αποτελέσει έναν ύμνο στα δικαιώματα των γυναικών και στην αποδοχή του γυναικείου σώματος. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, το γυμνό σώμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία των ανδρών ή να μετριάσει τα λάθη τους

«Το ξεδιάντροπο φόρεμα»

«Το ξεδιάντροπο φόρεμα: Η επαναφορά της προσοχής στα δικαιώματα των γυναικών, στο σώμα τους και στο πώς η απόρριψη του γυναικείου σώματος, δυστυχώς, εξακολουθεί να θεωρείται αμφισβητήσιμη. Αυτός είναι ο στόχος πίσω από αυτό το look. Η ιδέα ενός φορέματος που προσομοίωσε το γυμνό σώμα της Κιάρα μας ήρθε αμέσως, αντλώντας έμπνευση από μια δημιουργία των Μαρία Γκράτσια Κιούρι για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018. Φτιαγμένα σε ατελιέ του Dior, το φόρεμα σε χρώμα σάρκας, αναπαράγει το σώμα της Κιάρα Φεράνι. Φυσική και απαλλαγμένη από αυτή τη ντροπή που πάντα επέβαλλαν σε όλους, ξεκινώντας από την Εύα, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που προκάλεσε ντροπή.

Η ψευδαίσθηση του γυμνού

Αυτή η ψευδαίσθηση του γυμνού, θέλει να υπενθυμίσει σε όλους το δικαίωμα και την ισότητα των φύλων που έχουν στο να επιδεικνύουν, έχοντας τον εαυτό τους χωρίς να χρειάζεται να αισθάνονται ότι κρίνονται ή να νιώθουν ενοχές. Αυτή η ψευδαίσθηση του γυμνού, είναι μια υπενθύμιση ότι όποιος αποφασίζει να εμφανιστεί ή να αισθανθεί σέξι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία των ανδρών ή να μετριάσει τα λάθη τους.

Αυτό είναι το σώμα μιας γυναίκας, της Κιάρα Φεράνι, που θα ήθελε να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που υφίστανται απαγορεύσεις και κακοποιήσεις. Σε όλες εκείνες που λένε ότι το σώμα τους δημιουργεί ντροπή, ότι είναι μόνο αντικείμενο πόθου ή ότι υποκινεί την αμαρτία. Αυτό είναι το σώμα του καθενός. "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"».

Δείτε την ανάρτηση στο Instagram, και τις φωτογραφίες

Chiara Ferragn
Chiara Ferragn
Chiara Ferragn