Ο Πάνος Ιωαννίδης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για μαγειρική, το MasterChef αλλά και για την οικογένεια που δημιούργησε.

«Πάντα περνούσαμε καλά αλλά φέτος είναι η καλύτερη χρονιά μας. Είμαστε πιο χαλαροί, είμαστε όλοι μπαμπάδες και λειτουργούμε σαν να είναι κάθε φορά η τελευταία μας χρονιά, που μπορεί και να είναι. Είμαστε μάγειρες, βέβαια η βασική μας δουλειά τα τελευταία 7 χρόνια είναι στην τηλεόραση.

Η τηλεόραση μου έδωσε σίγουρα δημοσιότητα. Πριν έπρεπε να πείσω ποιος είμαι, τώρα δεν χρειάζεται», ανέφερε ο σεφ.


Ο Πάνος Ιωαννίδης έκανε αναφορά στις Πολίτισσες γιαγιάδες του και ειδικά σε αυτήν από την πλευρά του πατέρα του, που την παρακολουθούσε με πάθος όταν ήταν μικρός να μαγειρεύει.

«Το πρώτο φαγητό που μαγείρεψα όταν η γιαγιά κοιμόταν ήταν μυδοπίλαφο. Η μαγειρική ήταν πάντα μια δύσκολη δουλειά. Κάποτε οι μάγειρες κολλούσαν βαρέα και ανθυγιεινά, ήταν σαν οικοδομή. Πάντως, το 1990 δεν ήταν καθόλου της μόδας να είσαι μάγειρας. Είναι μύθος ότι είμαι μετρ στα ζυμαρικά, απλά έζησα πολλά χρόνια στην Ιταλία, έμαθα την κουλτούρα τους. Η υψηλή γαστρονομία έχει να κάνει με το να σου δώσει έναν εσωτερικό οργασμό, την εμπειρία του umami», ανέφερε.

Αναφέρθηκε όμως και στην εποχή που μαγείρεψε για τον πρίγκιπα του Μονακό.

«Όταν μαγειρεύεις για ανθρώπους που μπορούν να φάνε από τους καλύτερους στα καλύτερα σίγουρα οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Αυτό που θυμάμαι ήταν με τον πρίγκιπα του Μονακό που είχα μαγειρέψει πριβέ γι' αυτόν. Όταν τον ρώτησα ποιος ήταν σεφ στο παλάτι, ήταν ο Αλέν Ντουκάς και πρότεινα να κάνω ελληνική κουζίνα. Οπότε έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα στις ελληνικές γεύσεις», είπε.


Μίλησε, όμως, και για τη σύντροφό του και τον γιο του, που έγινε 9 μηνών.

«Είναι δικηγόρος, σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά. Της φτάνει να είναι καλομαγειρεμένο το φαγητό. Δεν πίνει κρασί, δεν τρελαίνεται για υψηλή εστίαση, να είναι κάτι καλομαγειρεμένο και φρέσκο.

Τώρα προσπαθώ να της μάθω να μαγειρέψει λίγο, κάτι έχει ξεκινήσει και γίνεται, είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά είναι πολύ δύσκολη μαθήτρια. Το μωρό είναι μια άλλη πίστα, κοιμάμαι λίγες ώρες. Θα ασχοληθώ κι εγώ. Βάζει πολλή πλάτη η σύντροφός μου», ανέφερε και όπως αποκάλυψε: «Φέτος αγοράσαμε ένα σπίτι στο Πήλιο και θα ήθελα κάποια στιγμή να μείνουμε μόνιμα εκεί».