Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής θυμάται το ατύχημα που έζησε έναν χρόνο πριν ταξιδεύοντας με το τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Πέρυσι στα χιόνια τη γλιτώσαμε από καθαρή τύχη γιατί η σύγκρουση δεν ήταν μετωπική, το δικό μας τρένο ήταν σταματημένο και το άλλο λόγω παγετού ερχόταν με μειωμένη ταχύτητα», περιγράφει ο ηθοποιός στο Facebook με αφορμή τις τραγικές στιγμές που ζει η Ελλάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ο σάλος, η αγωγή που καταθέσαμε πάνω απο 50 επιβάτες, η κατακραυγή πέρυσι δεν στάθηκε αρκετή να αλλάξουν το παραμικρό. Και έναν χρόνο μετά θρηνούμε ζωές», συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Μπιμπής. «Είστε εγκληματίες. Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα».

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής περιέγραψε αναλυτικά τις στιγμές που έζησε τον Ιανουάριο του 2022 με ένα κείμενό του στο allforfun.gr.

«Και επειδή έχω και 200 ανθρώπους που έχουν αγοράσει εισιτήρια και θα ταλαιπωρηθούν, λέω θα μπω, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν. Λάθος», ανέφερε ο ηθοποιός που έπρεπε να βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για την παράστασή του, αποφασίζοντας να ταξιδέψει με το τρένο μέσα στην κακοκαιρία. «Η όλη διοικητική απόφαση να ταξιδέψει το τρένο παίχτηκε κορόνα-γράμματα στις πλάτες και τις ζωές 200 ανθρώπων».

Το τρένο στο οποίο επέβαινε σταμάτησε δύο ώρες μετά την έναρξη του ταξιδιού. «Δεν έχουμε ρεύμα. Δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε φάει τίποτα. Δεν μπορούμε να βγούμε από το τρένο. Το προσωπικό του τρένου είναι άφαντο. Είχαν περάσει κάποια στιγμή πριν από ώρα και μας είχαν δώσει ένα ΜΙΚΡΟ μπουκαλάκι νερό και εξαφανίστηκαν πάλι. Νυχτώνει και περιμένουμε τη μηχανή. Η μηχανή λοιπόν έρχεται. Και μας ΤΡΑΚΑΡΕΙ», περιγράφει στη συνέχεια.

«Ήρθε ένα μικρό τρένο δηλαδή και έπεσε πάνω μας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Η εσωτερική οροφή του τρένου σχεδόν κατέρρευσε. Αν βρισκόταν κάποιος στον διάδρομο θα ήταν νεκρός. Από κάποιο θαύμα στο βαγόνι μου δεν χτύπησε κανείς. Δίπλα μας ένα κομμάτι του τοίχου δίπλα στην τουαλέτα στο πίσω μέρος ξεκόλλησε. Αν κάποιος ήταν εκεί, θα ήταν νεκρός».