Η 22χρονη Mimi Webb στις 3 Μαρτίου κυκλοφόρησε το πρώτο της studio album με τίτλο «Amelia» και κατάφερε δύο τραγούδια της να μπουν στο Top 15 του Official Singles Chart του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εξομολογήθηκε τον «έρωτά της» για την Dua Lipa.

H ερμηνεύτρια κάνει τα δικά της βήματα στον χώρο της μουσικής και όπως παραδέχτηκε εμπνέεται από την Dua Lipa, που είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της σύγχρονης βρετανικής μουσικής σκηνής.

Στα βήματα της Dua Lipa

«Πήρα πολλή έμπνευση από το πώς έκανε τα βήματά της και έχτισε την καριέρα της από το μηδέν, ξεκινώντας από τις μικρές συναυλίες και φτάνοντας στα μεγάλα γήπεδα. Είμαι “ερωτευμένη” μαζί της», δήλωσε η Mimi Webb για την Dua Lipa μιλώντας στο Billboard.

Ποια είναι η Dua Lipa

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Aλβανούς γονείς, τους Ντουγκατζίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο. Ξεκίνησε να τραγουδά σε ηλικία πέντε ετών και επηρεάστηκε μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ροκ συγκροτήματος. Στα 14 της άρχισε να ανεβάζει τα τραγούδια της στο YouTube και το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ. Δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa)


Στο δρόμο που χάραξε η Dua Lipa

Η Mimi Webb ακολουθεί τα βήματα της 27χρονης. Ένα επιτυχημένο single οδήγησε στο πρώτο άλμπουμ της, το οποίο με τη σειρά του έφερε μία περιοδεία ως headliner στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ τώρα ελπίζει και σε μια καριέρα στις ΗΠΑ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIMI WEBB (@mimiiiwebb)


«Ξεκίνησα στο λιανικό εμπόριο όταν ήμουν περίπου 16 ή 17 ετών. Εργαζόμουν τις καθημερινές και μερικά Σαββατοκύριακα, ενώ μπαινόβγαινα στο στούντιο. Ήταν δύσκολο. Πρέπει να συνεχίζεις και να στέκεσαι στα πόδια σου, αλλά σίγουρα μου έμαθε να συνεχίζω τώρα, κάτι που είναι χρήσιμο», εξομολογήθηκε η ίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIMI WEBB (@mimiiiwebb)



Το TikTok έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πορεία της
Και τόνισε ότι το TikTok έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να αναδειχθεί. «Το TikTok ήταν απλά μια τόσο απίστευτη εφαρμογή για να τη χρησιμοποιείς, ειδικά στο lockdown. Θυμάμαι να σκέφτομαι: “Πώς θα κυκλοφορήσω μουσική και θα κάνω τον κόσμο να την ακούσει και να γνωρίσει το πρόσωπό μου;”. Το TikTok ήταν απλά η τέλεια εφαρμογή γι’ αυτό», είπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIMI WEBB (@mimiiiwebb)