Η δημοφιλής ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο», βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για το πώς αντιμετωπίζει τη ζωή, λέγοντας πως είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της.


«Ήμουν από μικρή ένα πολύ κοντρολαρισμένο παιδί. Σίγουρα όταν σου έρχεται ένα πολύ μεγάλο πράγμα, είναι δύσκολο και ευχάριστο. Θεωρώ πως δεν είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα πράγματα. Χρειάζεται ένας χρόνος διαχείρισης. Εγώ πιο πολύ δυσκολεύτηκα μετά την "Αναστασία". Είμαι πολύ αυστηρή και μ' εμένα και με τους άλλους. Έχω τη θεωρία πως η ζωή είναι μικρή και πιστεύω στη χαρά που έρχεται ύστερα από κόπο», είπε χαρακτηριστικά.


Η ηθοποιός είπε πως κάποιες φορές νιώθει διαφορετική, γιατί στην παράξενη εποχή που ζούμε, μέσα σε τόσες αντιξοότητες, δεν το βάζει κάτω και δεν γκρινιάζει.

«Πιστεύω πως η ζωή είναι δύσκολη και άδικη και είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσεις. Ήμουν 30 ετών όταν έκανα τα παιδιά μου και είχα περάσει μία δεκαετία που είχα χτίσει κάτι στη δουλειά. Ανά περιόδους ζορίστηκα πολύ και με την κούραση και με το οικονομικό. Αυτό που με βοήθησε είναι πως είμαι άνθρωπος που βάζω προτεραιότητες και έχω πολλή υπομονή».

Είπε επίσης πως απολαμβάνει την κάθε στιγμή και πως θεωρεί ότι κάθε μέρα πρέπει να αξίζει τον κόπο.

«Νιώθω δυνατή γιατί τα έχω καταφέρει σε διάφορες περιστάσεις στη ζωή μου. Κάθε χρόνο είμαι πιο χαρούμενη και γιατί πλέον έχουν μεγαλώσει τα παιδιά και γιατί έφυγαν και κάποια άλλα πράγματα που με ζόριζαν. Θέλω κάθε μέρα να αξίζει τον κόπο, χαίρομαι την κάθε ώρα που είμαι ζωντανή».

«Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο ρόλος»

Οσο για τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο», η Μυρτώ Αλικάκη είπε πως της αρέσει πολύ ο ρόλος της, καθώς είναι κάτι εντελώς διαφορετικό συγκριτικά με ό,τι είχε κάνει μέχρι τώρα.
«Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο ρόλος γιατί η ηρωίδα που υποδύομαι είναι σκοτεινή και δόλια. Δεν το είχα ξανακάνει αυτό, πάντα είχα τους ηθικούς ρόλους. Μου αρέσει πολύ η μεταμόρφωση», είπε αρχικά.

«Θεωρώ πως το να αφιερώσει κανείς τη ζωή του στον Θεό είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση. Εγώ πιστεύω πως τέτοιες πράξεις, όπως και η αυτοκτονία, είναι μία πράξη μεγάλου θάρρους, αλλά και αδυναμίας. Καμία απόφαση δεν την παντρεύεσαι για πάντα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα θέλεις να κάνεις σε πέντε χρόνια», συμπλήρωσε.


Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου.