Τη δική της απάντηση στον πρώην μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, ο οποίος αποκάλεσε ανθρώπους της τηλεόρασης «όργανα του διαβόλου», έδωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

Ο πρώην μητροπολίτης, σε εκτενές κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο ekklisiaonline.gr, καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον των ανθρώπων της τηλεόρασης, με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τη δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, στο σχετικό κείμενο, ο  Αμβρόσιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο, τον οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «διαβολόπαιδο».

Υπενθυμίζεται πως η «θύελλα» αντιδράσεων κατά του πρώην μητροπολίτη ξεκίνησε μετά την απαράδεκτη δήλωσή του για την τραγωδία στα Τέμπη, με τον ίδιο να αναρωτιέται αν το τραγικό συμβάν αποτελεί τιμωρία του Θεού για το… καρναβάλι.




Κατερίνα Καινούργιου: Μακάρι ο Αμβρόσιος να πίστευε στον Θεό όπως πιστεύω εγώ



Σήμερα, η Κατερίνα Καινούργιου ρώτησε τον αρχισυντάκτη του εκκλησιαστικού ιστότοπου αν εννοεί εκείνη ως «όργανο του διαβόλου» ο πρώην μητροπολίτης, αφού στο σχετικό άρθρο χρησιμοποιείται η φωτογραφία της.


«Τα απύλωτα στόματα ΜΕΡΙΚΩΝ Δημοσιογράφων -δηλ. οργάνων και υπηρετών του ψεύδους και της παραπληροφορήσεως και άρα οργάνων του Διαβόλου-, με αφορμήν τις σκέψεις μας για την Τραγωδία των Τεμπών, ξέσπασαν σε έναν αμείλικτο πόλεμο εναντίον μας!

Προφανώς, ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, του οποίου το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν ότι αποτόλμησε να ομιλήσει για την ΛΑΤΡΕΙΑ και την ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, η οποία “τελεσιουργείται επισήμως” κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τριήμερο του Καρναβάλου όχι μόνο στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, αλλά παγκοσμίως, δηλ. σε ολόκληρη την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην μητροπολίτης στο σχετικό άρθρο του.

«Ορισμένοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, και κυρίως η Κατερίνα Καινούργιου που ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με το θέμα, ήταν αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον και την περιέργεια του δεσπότη», ανέφερε ο αρχισυντάκτης του εκκλησιαστικού site, Ανδρέας Καραγιάννης, απαντώντας στην ερώτηση της παρουσιάστριας.