Ο Γιώργος Καπουτζίδης δίνει εξηγήσεις, όπως ο ίδιος λέει, με δύο αναρτήσεις του στο Facebook, για τον Πάνο Νάτση και την απώλειά του από τις «Σέρρες», που ωστόσο συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν χωρίς αυτόν.

Αν και, όπως λέει αποφεύγει τις εξομολογήσεις μέσω Instagram, αποφάσισε να εξηγήσει τον σκοπό της σειράς «Σέρρες», το πώς διαχειρίζεται την απώλειά του τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην επαγγελματικά και απαντά στο αιώνιο ερώτημα «πότε θα ξαναγράψεις μια σειρά σαν τις Σαββατογεννημένες ή ένα καινούριο Παρά Πέντε».

«Τα εξομολογητικά κείμενα στο ινσταγκραμ τα αποφεύγω. Στη σειρά μάλιστα τα σατιρίζω αρκετά Ωστόσο, ένα χρόνο από το φευγιό του Πάνου και από την πρώτη προβολή της σειράς, ίσως ήρθε η ώρα για κάποιες εξηγήσεις, (σε 2 μέρη) που χρωστάω, σε σας τους τηλεθεατές.

Σε σας που είδατε ήδη τις Σέρρες, και σε σας που πρόκειται να τις δείτε. Με ρωτήσατε χιλιάδες φορές στο πέρασμα των χρόνων, κάποιες φορές και επίμονα, πότε θα γράψω μια σειρά σαν τις Σαββατογεννημενες, ή ένα καινούριο Παρά Πέντε, αν θα συνεχίσω την Εθνική Ελλάδος, και γενικά πότε θα γράψω μια σειρά για να γελάσετε» γράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Έγραψα λοιπόν μια σειρά Την έγραψα για τα γκει παιδιά που μεγάλωσαν στην επαρχία, για τους γονείς μας και τα αδέρφια μας, που μπορεί να τους ήρθε λίγο ζόρικο στην αρχή, αλλά δε σταμάτησαν να μας αγαπάνε, ίσως μάλιστα να μας αγάπησαν και περισσότερο από πριν, αντιλαμβανόμενοι πόσο ανάγκη είχαμε την αγάπη τους, την έγραψα για τους straight φίλους μας που δε μας διαχώρισαν ποτέ από την παρέα αντιμετωπίζοντας μας ως κάτι διαφορετικό, αλλά και για όσους από εσάς, στο πέρασμα των χρόνων, εξελιχθήκατε με αξιοθαύμαστο τρόπο και διαγράψατε από τη φρασεολογία σας το σαχλό κλισέ: “δε με νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου” γιατί πολύ απλά καταλάβατε ότι δεν ήταν ποτέ το κρεβάτι το θέμα. Καταλάβατε πως δεν μας χωρίζει τίποτα, γιατί οι καρδιές όλων μας, τρανς, στρειτ, γκει, ιντερσεξ, όλων μας, πάλλονται το ίδιο όταν αγαπούν, και ματώνουν το ίδιο στην απώλεια.


Η σειρά ξεκινάει σεναριακά με μια απώλεια. Και στιγματίστηκε για πάντα από μια απώλεια» συγκινεί ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Ο Οδυσσέας γράφτηκε από μένα για τον Πάνο Είμαστε οι δυο μας ένας Οδυσσέας, συμπαίκτες, όπως ακριβώς ήμασταν και στο ποδοσφαιράκι που παίζαμε κάθε βράδυ στο καμαρίνι του θεάτρου. Κι όταν ο Πάνος έφυγε, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του για πάντα. Εύχομαι, ο νεκρός μου εαυτός, να είναι μαζί του, κάπου στο σύμπαν, και να παίζουμε ακόμα ποδοσφαιράκι.

Και με ότι απέμεινε από το ζωντανό μου εγώ, κάτω στη γη, θα θυμάμαι πάντα, πόσο ξεχωριστός, πόσο ταλαντούχος, πόσο υπέροχος και σπάνιος άνθρωπος ήταν…» γράφει για τον φίλο του, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του τον Ιανουάριο του 2021.


Δεν πρόκειται να ξαναγράψω το νέο Παρά Πέντε

«Θέλω να πιστεύω, πως με τη στάση ζωής μου τα τελευταία χρόνια έχετε καταλάβει πια, ότι δεν πρόκειται να ξαναγράψω το νέο Παρα Πέντε, ούτε τη συνέχεια της Εθνικής Ελλάδος, πως δεν είμαι ο εξωστρεφής Χοσε και πως άφησα πίσω μου τα λαμπερά σόου της τηλεόρασης.

Είμαι απλώς ένας Οδυσσέας. Που βρήκε την Ιθάκη του σε ένα άλλο νησί, και ατενίζοντας τη θάλασσα, βρήκε και κάτι, ανολοκλήρωτο ίσως, που μοιάζει ωστόσο με ευτυχία.

Γι’ αυτή την ευτυχία μιλάνε άλλωστε οι Σέρρες. Αν έχετε όρεξη λοιπόν για ταξίδι, ετοιμάστε βαλίτσες. Ξεκινάμε για Σέρρες αύριο

ΥΓ. Η σειρά θα προβληθεί μέσα σε δυο εβδομάδες, και διαρκεί συνολικά 5μιση ώρες. Όσες ακριβώς χρειάζομαι για να οδηγήσω από την Αθήνα ως στις Σέρρες να δω τους γονείς μου. Που με βοήθησαν να γίνω ο Οδυσσέας που ήθελα να είμαι.

Καλό ταξίδι!» γράφει στο δεύτερο μέρος της ανάρτησής του ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Και οι δυο αναρτήσεις του συνοδεύονται από φωτογραφίες με τον Πάνο Νάτση από τα γυρίσματα στις «Σέρρες».