Για ακόμα μια φορά η Δανάη Μπάρκα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του body shaming. Αφορμή για να ανεβάσει η παρουσιάστρια δύο φωτογραφίες με ολόσωμο μαγιό στάθηκε ένα περιστατικό που της συνέβη. Πιο συγκεκριμένα η παρουσιάστρια είχε στην εκπομπή της «Πάμε Δανάη» θέμα τον ρόλο που παίζει η εμφάνιση στον χώρο της μόδας.

Η Δανάη Μπάρκα είπε χαρακτηριστικά ότι μία κοπέλα την πλησίασε σε πρόσφατη έξοδό της, για να της πει ότι έβαλε μαγιό πρώτη φορά πέρυσι, χάρη σε εκείνη.

Όλα να τα αγαπάμε και να τα δεχόμαστε

«Όλοι το παίζουμε λίγο πιο ανοιχτοί και λέμε “όλα να τα αγαπάμε και να τα δεχόμαστε” και με τη πρώτη ευκαιρία το πρώτο πράγμα που θα προσάψουμε σε κάποιον είναι η εμφάνισή του, το αν είναι ομοφυλόφιλος…» είπε αρχικά.

Καθίστε σπίτι σας μια μέρα και δείτε τις διαφημίσεις

«Δεν είναι μόνο οι οίκοι μόδας, δείτε τις διαφημίσεις. Καθίστε σπίτι σας μια μέρα και δείτε τις διαφημίσεις. Σε όλες τις εταιρίες αρωμάτων, καλλυντικών, μαλλιών, οτιδήποτε, θα δείτε να είναι τα πρότυπα, αυτά τα πανέμορφα κορίτσια… Είναι ελάχιστες οι εταιρίες που λένε “ναι, υπάρχουν όλα εκεί έξω”. Τα πράγματα δυστυχώς δεν βελτιώνονται και αν θέλετε να μιλήσουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο, το λέω και ως παθούσα. Βγήκα το Σάββατο και με πλησίασε ένα κορίτσι μέσα στο νυχτερινό μαγαζί που ήμουν, βουρκωμένη και μου είπε “είμαι 26 και πρώτη φορά έβαλα μαγιό πέρυσι επειδή βγήκες εσύ στην τηλεόραση"» τόνισε η Δανάη Μπάρκα.

«Όταν ένας άνθρωπος είναι 26 χρονών κι έχει ένα διαφορετικό σώμα και τολμάει πρώτη φορά να βάλει μαγιό σε αυτή την ηλικία, σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι τον έχουν κατακεραυνώσει με τα σχόλιά τους. Είναι ντροπή, έχουμε 2023».Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα

«Κάνε το μπαλκόνι σου, νησί… Επειδή σήμερα είχαμε μια κουβέντα στην εκπομπή -που θα ξανακάνουμε σύντομα γιατί από τα μηνύματα αντιλήφθηκα ότι είναι θέμα επίκαιρο πάντα- ήθελα απλά να σας θυμίσω τη μοναδικότητά σας. Την αναγκαιότητά σας. Τη σπανιότητά σας. Την τύχη μας που ζούμε. Την αγάπη μας για ΕΜΑΣ.


Κορίτσια μου, αγόρια μου, μαμάδες μπαμπάδες δεν ξέρω αν είμαι η ειδική αλλά μιας και μιλάμε πάντα εμείς εδώ μεταξύ μας, να θυμάστε ότι όλοι με τον τρόπο μας, με τα ταλέντα μας, με την ομορφιά μας, με την προσωπικότητα μας, με τα όλα μας είμαστε το ίδιο απαραίτητοι και ίσοι.

Χαμογελάστε, χορέψτε, και αγαπήστε. Πρώτα εσάς και μετά τους γύρω σας. Κι αν κάποιοι δεν μπορούν να αγαπήσουν εσάς, όπως κι αν είστε, κι ασχολούνται με παλιακά στερεότυπα, ίσως δεν αγαπάνε καν τον εαυτό τους γι’ αυτό, μην κρατάτε κακία.

Εμείς, στην αγάπη στραμμένοι».