Η Αλεξία Χιώτη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο The Voice. H τραγουδίστρια μπροστά στην κάμερα του Πρωινού θέλησε να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από διάσημο ραδιοφωνικό παραγωγό. 

Συγκεκριμένα, η Αλεξία Χιώτη εξομολογήθηκε στον ΑΝΤ1: «Έχω ταραχτεί και μόνο που το σκέφτομαι. Αν με ρωτούσες δύο χρόνια πριν, που συνέβη το περιστατικό, δεν θα μπορούσα ούτε να αρθρώσω λέξη. Τώρα που πέρασε ο καιρός, έχω αποδεχθεί σιγά σιγά το τι συνέβη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και ειδικά για μία γυναίκα, που είναι μόνη της, να προσπαθεί να κυνηγάει το όνειρό της και να εκμεταλλεύεται όποιος έχει την εξουσία, λίγη ικανοποίηση. Ειδικά όταν έχεις έναν άνθρωπο που σου λέει “δεν σε θέλω”».

Στη συνέχεια, η Αλεξία Χιώτη περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση: «Η γνωριμία μας (σ.σ.: με τον πασίγνωστο μουσικό παραγωγό) ξεκίνησε μια χαρά, όπως και η συνεργασία. Είχαμε βάλει πλάνα να κάνουμε πολύ όμορφα πράγματα, μέχρι που ξαφνικά άρχισε να συμπεριφέρεται αρκετά χυδαία και βίαια. Ήταν επιθετικός σε σημείο που κατέληξα άθελά μου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Θα μου πεις τώρα “πόσο χαζή μπορεί να είσαι”. Κι όμως, είμαι. Καταγόμενη από το Άργος, κινούμαι μόνο με τρένα, δεν οδηγώ στην Αθήνα και δεν ξέρω τους δρόμους.