Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, οι «Πρωταγωνιστές» μάς ταξιδεύουν στα μοναστήρια της Ελλάδας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στην Άνδρο για να συναντήσει τους τέσσερις μοναχούς της Μονής Παναχράντου, του αρχαιότερου μοναστηριού στο Αιγαίο. Ο πατέρας Αέτιος μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις επισκέψεις που έκανε στο μοναστήρι ο Τζίμης Πανούσης.

Ο Τζίμης Πανούσης ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα

«Ερχόταν και ο Τζίμης Πανούσης εδώ. Ο Τζίμης, βέβαια, είχε σπίτι εδώ στην Άνδρο. Ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Πολλοί τον έλεγαν αιρετικό, δεν ήταν αιρετικός ο Τζίμης, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση. Ερχόταν με τόση ευλάβεια, τόση προσοχή, τόσο γαλήνη σε μια γωνία και παρακολουθούσε όλη τη Θεία Λειτουργία μέχρι να τελειώσουμε. Πολλοί αναρωτιούνταν "είναι ο Πανούσης;"», είπε χαρακτηριστικά.

«Άκουγα τα τραγούδια του. Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφραστεί. Καμιά φορά η έκφραση μπορεί να λέει και αλήθειες. Ο Θεός τον πήρε μαζί του γιατί έτσι. Αυτός νόμιζε ότι είχε φτάσει στην τελειότητα της ψυχής του - γιατί ο Θεός μάς παίρνει στην καλύτερη στιγμή», είπε ο ιερομόναχος Αέτιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: