Η συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με πολλούς να «στέκονται» στο σχόλιο για τους καλλιτέχνες σήμερα και τις διαφημίσεις που κάνουν «με μπιφτέκια και λουκάνικα», αλλά και στη σύγκριση του Αντώνη Ρέμου με τον Μπιθικώτση.

Άλλος ο Ρέμος, άλλος ο Μπιθικώτσης

«Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Για σκέψου ότι το παιδί βγαίνει στη δουλειά σήμερα και λέει "Θέλω να γίνω σαν τον Ρέμο, σαν τον Αργυρό". Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που ενδεχομένως θα αφήσει ο Ρέμος. Άλλος τραγουδιστής ο Ρέμος, άλλος ο Μπιθικώτσης» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Μάλιστα, η δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για μπιφτέκια και λουκάνικα, εκτιμήθηκε ότι αφορά τον Κωνσταντίνο Αργυρό, καθώς πρόσφατα έκανε σχετική διαφήμιση για γνωστό ταχυφαγείο. «Έχουμε ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα. Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή σου αδερφέ, κάνε κάτι άλλο. Είναι στα όρια του "καραγκοζιλικίου"» πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.


Η σχέση Νταλάρα - Ρέμου και η ανεπιτυχή συνεργασία

Το 2004 ο Γιώργος Νταλάρας και ο Αντώνης Ρέμος έκαναν την συνεργασία - έκπληξη της χρονιάς σε γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας, που όμως θα έληγε με άσχημο τρόπο. Παρά την επιτυχία του σχήματος και τα γλυκιά λόγια του ενός για τον άλλο, ο Γιώργος Νταλάρας λήγει τη συνεργασία τους με την αποχώρησή του.

Γιώργος Νταλάρας και Αντώνης Ρέμος στη συναυλία του 2009 «50 Χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος»
Γιώργος Νταλάρας και Αντώνης Ρέμος στη συναυλία του 2009 «50 Χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος»

Ο ίδιος είχε πει στο «Πρωινό» ότι: «Μου είπαν τότε πολλοί, ότι ο Ρέμος ήταν ο καλύτερος από τους νέους τραγουδιστές. Πιστεύω ότι είναι καλός τραγουδιστής. Αυτό που με έκανε και παρασύρθηκα περισσότερο από όλα είναι ότι ο Θεοδωράκης τον κάλεσε να τραγουδήσει. Και είπα ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησαν, έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν την πορεία τους. Δεν μου πέτυχε αυτό. Όταν τραγουδάει ο ένας και υπάρχει μια αυστηρότητα και όταν τραγουδάει ο άλλος πλακώνουν τα λουλούδια και τα τραπέζια. Αυτό το πράγμα ήταν αταίριαστο».

Στην ίδια εκπομπή, ο Αντώνης Ρέμος απάντησε λίγο πιο μετά, λέγοντας: «Προσπάθησε να ενσωματωθεί, τώρα γιατί το έκανε είναι δικό του θέμα. Αλλά προσπάθησε σίγουρα να ενσωματωθεί και να βιώσει ένα κομμάτι της κοινωνίας που το είχε ξεχάσει. Ίσως έχει ξεχάσει ότι ξεκίνησε από τα πολύ λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Αλλά δεν του βγήκε, γιατί δεν το πίστεψε πραγματικά. Ναι μεν έκανε την πιο μεγάλη προσπάθεια.. Εγώ τον εκτιμώ και θα τον εκτιμώ για μια ζωή».

«Θεωρώ ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την καριέρα του τα τελευταία χρόνια, είναι λανθασμένη. Όχι γιατί εκφράζει τη γνώμη του, αλλά κάποιες στιγμές ίσως δεν πρέπει να μιλάμε για κάποια πράγματα, για τα οποία ίσως να φταίμε και εμείς».



Σε αυτό θα συμφωνούσαν με τα χρόνια, μερικοί από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες και ανθρώπους της τηλεόρασης με τους οποίους ο Γιώργος Νταλάρας έχει έρθει σε ρήξη. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον αείμνηστο Τζίμη Πανούση, την Άννα Βίσση, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Μανώλη Ρασούλη.

Η αιώνια κόντρα με τον Τζίμη Πανούση

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Τζίμης Πανούσης έγραψαν ιστορία ως «αιώνιοι εχθροί». Η κόντρα τους κρατάει από το 1997, όταν ο Γιώργος Νταλάρας ανακοίνωνε τη μία συναυλία πίσω από την άλλη, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προκαλώντας την αντίδραση του Τζίμη Πανούση, που τον ειρωνευόταν στη μουσική του παράσταση εκείνη τη χρονιά. Οι αιχμές του ενός για τον άλλο, συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια. Η υπόθεση Νταλάρα - Πανούση έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος πήγε εκεί να υπερασπισθεί τον Τζίμη Πανούση και αυτό ενόχλησε τον Γιώργο Νταλάρα αρκετά. Μάλιστα, το 2005, κατά την διάρκεια συνέντευξης για την παρουσίαση δίσκου του είχε καταφερθεί εναντίον του Καφετζόπουλου λέγοντας: «Στο παρελθόν ο Aντώνης Kαφετζόπουλος με έβριζε επειδή δεν πήγα σε μια σατιρική εκπομπή του και έπειτα πήγε να υπερασπιστεί τον Πανούση».



Η Άννα Βίσση

Η σχέση του Γιώργου Νταλάρα και της Άννας Βίσση δεν είναι καλή εδώ και χρόνια. Η γνωστή τραγουδίστρια είχε πετάξει τα «καρφιά» της πριν μερικά χρόνια εναντίον του πρώην συντρόφου της, επισημαίνοντάς του, ότι καλό θα ήταν να μην κρίνει. Το 2012, είχε δηλώσει: «Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν μπορώ να σας απαντήσω και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τρέφω καλά συναισθήματα για τον Γιώργο Νταλάρα. Σε προσωπικό επίπεδο, όχι σε καλλιτεχνικό. Τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη, αλλά έχω μια προσωπική αντιπάθεια που δεν φοβάμαι να την πω – να, την λέω σε σας τώρα για πρώτη φορά- που δεν είμαι αντικειμενική. Συγνώμη».



Ο Λάκης Λαζόπουλος για «τα νεύρα του Νταλάρα»

Μέσα από την εκπομπή του «Τσαντίτρι» ο Λάκης Λαζόπουλος ντυμένος κατάδικος, είχε πει για τον Γιώργο Νταλάρα: «Ο Νταλάρας είναι ένα ψυχικό ερείπιο! Έχουν πάρα πολλοί νεύρα με τον Νταλάρα, όχι με τα τραγούδια του και την ερμηνεία του -είναι εξαιρετικός- αλλά με τον χαρακτήρα του. Η σχέση ενός ανθρώπου με το ταλέντο είναι η σχέση ενός ταχυδρόμου με το γράμμα που κουβαλάει. Μπορεί ένας καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει μια κακή είδηση και μπορεί ένας καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει μια καλή είδηση. Μακάρι ο καλός ταχυδρόμος να κουβαλάει καλό γράμμα. Μακάρι ο χαρακτήρας να δένει με το ταλέντο».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: