Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
1-nikoleta-kotsailidou-kane-oti-koimasai-ert
Lifestyle

Νικολέτα Κοτσαηλίδου: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, είναι πολύ κρίμα»

Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου αναφέρεται σε περιστατικά bullying που έχει βιώσει και αποκαλύπτει για το τι την κάνει να αισθάνεται ευάλωτη.

Η ηθοποιός Νικολέτα Κοτσαηλίδου , που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», αναφέρθηκε στις δυσκολίες διαχείρισης της δημοσιότητας και τα περιστατικά bullying που έχει βιώσει.

Μιλώντας στο περιοδικό «7 Μέρες Tv» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού. Ένα θέμα που πραγματεύεται και αναδεικνύει η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί και έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι η πρώτη ελληνική σειρά που πραγματεύεται με τόσο ρεαλιστικό τρόπο το bullying στα σχολεία. Εσείς, ως μαθήτρια, αλλά και ως επαγγελματίας αργότερα, έτυχε να βιώσετε κακοποιητικές συμπεριφορές;
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι, λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές. Άλλοι σε μικρότερο βαθμό – ευτυχώς – και άλλοι, δυστυχώς, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σημείο που να τους αφήνει ένα πολύ βαθύ τραύμα. Με αυτή την έννοια, κι εγώ έχω τέτοιες εικόνες από το σχολείο γιατί τα παιδιά είναι πολύ σκληρά. Οπότε πρέπει να είσαι ένα πολύ αγαπητό και δημοφιλές παιδί για να αποφύγεις το bullying. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα σου συμβεί. Είναι τόσο άγριος ο κόσμος των παιδιών που νομίζω ότι κανείς δεν γλιτώνει. Χωρίς να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Κάποιοι το ζουν λιγότερο και κάποιοι περισσότερο και κατ’ επανάληψη. «Είναι πολύ κρίμα…»

Εσείς πως το βιώσατε στα παιδικά σας χρόνια;

Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες διότι είναι πολύ κρίμα να μιλήσω για σχετικά μικρά πράγματα όταν υπάρχουν παιδιά που έχουν έρθει αντιμέτωπα με πολύ σκληρές καταστάσεις. Ήταν δυο τρεις συμπεριφορές που δεν μου έχουν αφήσει κάποιο τραύμα, ωστόσο με έφεραν σε επαφή με το bullying.

Δίνετε την εντύπωση ενός ανθρώπου που κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή, αλλά και σε ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα του. Η δημοσιότητα σας κάνει να νιώθετε ευάλωτη;
Ναι, πολύ, αλλά προσπαθώ να το αντιμετωπίζω. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά προσπαθώ όπως όλοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Με ποιον τρόπο θωρακίζεστε;
Προσπαθώ να μην του δίνω πολλή σημασία και να μην το αφήνω να επηρεάζει την καθημερινότητα μου και την ψυχική μου διάθεση.