Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε ζωντανά από τους Παξούς στην εκπομπή «Ελένη» και αναφέρθηκε στις εξελίξεις του δεύτερου κύκλου της σειράς Maestro.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους τηλεθεατές να αδημονούν να δουν τι θα συμβεί μετά τη δολοφονία του Χαράλαμπου.

«Είναι η μέρα ορκωμοσίας του Φάνη και παράλληλα κάνουμε με την Κλέλια γύρισμα. Κάποιες μέρες κάνουμε διπλά γυρίσματα γιατί σε λίγες ημέρες πρέπει να φύγουμε. Δεν έχουμε πού να μείνουμε! Το νησί ανεξάρτητα από το Maestro ήταν πάντα γεμάτο. Βέβαια το έχουν δει αρκετοί από τη σειρά. Στα πρώτα τέσσερα επεισόδια τα περισσότερα γυρίσματα είναι και στην Αθήνα.

Φαινομενικά κάποια πράγματα αλλάζουν, αλλά στην πραγματικότητα την ώρα που γράφω και σκηνοθετώ δεν αλλάζει τίποτα. Έχω περισσότερη αγωνία γιατί μας βλέπουν περισσότερα μάτια. Θα μπουν νέα πρόσωπα. Στο πρώτο επεισόδιο θα μπει νέο πρόσωπο που θα μείνει σε όλο τον κύκλο που θα εξιχνιάσει το έγκλημα που έγινε.

Κάθε πρόσωπο έχει αφηγητή και αυτή τη φορά έχω επιλέξει διαφορετικό τρόπο αφήγησης. Κάθε φορά που μιλάει ένας μιλάει για την ιστορία του άλλου ήρωα. Οι ήρωες έχουν ενωθεί, υπάρχει ένα έγκλημα και τώρα είναι οι συνέπειες αυτού».