Πασχίζοντας να μιλήσει μετά από το εγκεφαλικό που υπέστη, ο Τόμας Μαρκλ, παρακάλεσε την κόρη του Μέγκαν Μαρκλ να του επιτρέψει να δει τα βασιλικά του εγγόνια, την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 1 ετών, και τον Πρίγκιπα Άρτσι, που γίνεται 4 το Σάββατο, την ημέρα της στέψης του άλλου παππού τους του βασιλιά Κάρολου Γ'.

Ο 78χρονος Αμερικανός συνταξιούχος σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο «7News Spotlight», μέρος της οποίας προβλήθηκε την Κυριακή, αναφέρθηκε στα όσα είχε πει η κόρη του σε ντοκιμαντέρ του Netflix ότι «έχασα τον μπαμπά μου», αλλά και στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, «Spare», στα οποία γινόταν αναφορά ότι η Μέγκαν «θρηνούσε ήδη για τον χαμό του πατέρα της».

«Με σκότωσε και μετά με θρήνησε», είπε ο άρρωστος μπαμπάς της Μέγκαν στο δελτίο ειδήσεων της Αυστραλίας, στην πιθανότατα «τελευταία» συνέντευξή του.

«Αρνούμαι να με θάψει», δήλωσε ο 78χρονος και αποκάλυψε πως παρ’ ότι υπέστη εγκεφαλικό πέρυσι, η Μέγκαν Μαρκλ δεν έκανε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί του. «Μακάρι να καθίσουμε και να μιλήσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε τις διαφορές μας. Με αγαπούσε. Είμαι ο ήρωάς της. Και ξαφνικά με πέταξαν έξω» ανέφερε την ώρα που μοιραζόταν συγκινητικά βίντεο του με την κόρη του ως απόδειξη ότι τον «αγαπούσε».

«Μεγκ σε αγαπώ — αγαπώ τα εγγόνια μου. Θα ήθελα πολύ να τους δω», είπε, σημειώνοντας ότι ο νεαρός πρίγκιπας και η πριγκίπισσα «θα έχουν τη μύτη μου, θα έχουν τα μάτια μου».

Τα ετεροθαλή αδέρφια της Μέγκαν, η Σαμάνθα Μαρκλ και ο Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, είπαν επίσης ότι προσβλήθηκαν από τους ισχυρισμούς της Μέγκαν Μαρκλν ότι ήταν ένα μοναχοπαίδι της οποίας η μεγάλη «επιθυμία» ήταν να «έχει αδέρφια» και ότι αρνήθηκε την ύπαρξή τους επειδή πίστευε ότι δεν ήταν αρκετά καλοί για τη νέα της ζωή.

Ο ίδιος ήρθε σε ρήξη με την Μέγκαν Μαρκλ όταν έγινε γνωστό πως είχε σκηνοθετήσει κάποιες φωτογραφίες με παπαράτσι, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει λίγο πριν τον βασιλικό γάμο το 2018, σ’ αυτές φαινόταν ο Τόμας να δοκιμάζει κάποια κουστούμια για τον γάμο. Έπειτα από την αποκάλυψη για τις στημένες φωτογραφίες, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο πατέρας της νύφης δεν θα παραστεί στον γάμο. Αντί για εκείνον την Μέγκαν Μαρκλ “παρέδωσε” στον Χάρι, ο πεθερός της και νυν βασιλιάς Κάρολος.

«Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συζήτηση», είπε σε ένα τελευταίο μήνυμα προς την κόρη του.