Το περασμένο Σάββατο η παγκόσμια κοινότητα είχα στραμμένο το βλέμμα της στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση ο Κάρολος Γ΄ορκίστηκε βασιλιάς φορώντας τον μανδύα που είχε φορέσει ο Γεώργιος ΣΤ’ το 1937 ,ενώ η Καμίλα φόρεσε τον μανδύα της Ελισάβετ από το 1953.

Οι πιο κομψές γαλαζοαίματες της Ευρώπης έκαναν στιλάτες εμφανίσεις, μεταξύ αυτών η Μαρί Σαντάλ και η πεθερά της Αννα Μαρία. Στην πρώτη εμφάνισή της στο Λονδίνο, η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, φόρεσε ένα πράσινο φόρεμα Max Mara.

__________2

To συνδύασε με πλισέ φούστα και πουκάμισο, πέρλες στον λαιμό και εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

Το πιο πολύτιμο κόσμημα ήταν η καρφίτσα στο πέτο της που έχει μια μακραίωνη οικογενειακή ιστορία, καθώς αποτελεί μέρος των κοσμημάτων που έλαβε από την μητέρα της, πριγκίπισσα Ίνγκριντ της Σουηδίας, ως γαμήλιο δώρο το 1935.

Αυτό ήταν κάτι που συνηθίζονταν μεταξύ των πριγκιπισσών των σκανδιναβικών κρατών. Ειδικά ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Δανίας είχαν κάνει δώρα κοσμήματα διαδήματα και στις τρεις κόρες τους, κυρίως στην συμπλήρωση των 18 χρόνων τους.

Η Άννα Μαρία φόρεσε για πρώτη φορά την καρφίτσα ως μενταγιόν, στο εντυπωσιακό γκαλά γάμου στη Δανία το 1964.

Μέχρι την εξορία της οικογένειας το 1967 φορέθηκε ελάχιστα, μέχρι που επανήλθε τα τελευταία χρόνια ως κόσμημα που φορούσε συχνά η πριγκίπισσα Θεοδώρα.

Η Νίνα Φλορ, την φόρεσε τελευταία τον περασμένο Σεπτέμβριο στο royal γκαλά στη Δανία, για τα 50 χρόνια της βασίλισσας της Δανίας στον θρόνο.

Ήταν μια σικ επανεμφάνιση αυτού του παλαιού κειμηλίου για τη βασίλισσα Άννα Μαρία, όπως επισημαίνεται στο Greek Royal Jewels στο Instagram.

Η εμφάνιση της Μαρί Σαντάλ

Υπέρκομψη ήταν η Μαρί Σαντάλ επιλέγοντας ένα λευκό φόρεμα Mary Katrantzou με κλος μανίκια, λεπτή ζώνη στη μέση, πέρλες στον λαιμό. Για ακόμα μια φορά στήριξε την κόρη της Μαρία Ολυμπία, κρατώντας την clutch bag από τη συνεργασία της με τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Olympia Le Tan.

_____

Την επόμενη μέρα, οι δυο τους πήγαν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου με τη Μαρί Σαντάλ να επιλέγει ένα γαλάζιο φόρεμα Mary Katrantzou σε baby blue που συνδύασε με καπέλο και γόβες στην ίδια απόχρωση, ενώ κράτησε την τσάντα από τη συνεργασία της κόρης της Ολυμπίας με γαλλίδα σχεδιάστρια.

Μπλε φόρεσε και η Αννα Μαρία η οποία ήταν κομψή με coat dress Celia Kritharioti.

To royal blue φόρεμα της Αννας Μαρίας συνδυάστηκε με headpiece και τσαντάκι στο ίδιο χρωμα ενώ φόρεσε πολλά κοσμήματα.