O Έλληνας μαέστρος Αλέξανδρος Λίγκας, που έψαλε στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη μουσική κάλυψη της στέψης του βασιλιά.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Λίγκας μίλησε για τις σπουδές του και αποκάλυψε πώς έλαβε την πρόσκληση να ψάλει στην τελετή στέψης του Καρόλου στη Μεγάλη Βρετανία.

«Η επιλογή έγινε μετά από αίτημα του βασιλιά, που ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του. Άρχισαν οι διαδικασίες με τον κλήρο του Αββαείου και την εκκλησία της Αγγλίας, να εκπληρώσουν αυτό το αίτημα.

Έτσι ήρθαν σε εμένα που είμαι ιστορικός και λειτουργιολόγος, για να βρούμε κάτι από την ορθόδοξη παράδοση που να ταιριάζει με αυτή την αρχαία ακολουθία της στέψης, την αγγλικανική, που γράφτηκε στα λατινικά», ανέφερε αρχικά ο Αλέξανδρος Λίγκας

«Μετά βρήκα έναν μελοποιημένο ψαλμό και έτσι προχωρήσαμε και μετά το ζήτημα ήταν ποιος θα το ψάλει. Και αφού είμαι και μαέστρος κάναμε ένα ωραίο σύνολο με συνάδελφους και από την Ελλάδα και την Αγγλία», συμπλήρωσε.

«Ήταν μια καταπληκτική μέρα»

«Ήταν μία καταπληκτική μέρα, κάναμε 3 μέρες πρόβες στο Αββαείο και για την διαδικασία. Όλα βγήκαν όπως ήταν γραμμένα. Είχαμε καλή συνεργασία με τους συνάδελφους μας από την Αγγλικανική εκκλησία. Γράψανε 12 κομμάτια για την στέψη. Δεν μίλησα προσωπικά με τον βασιλιά, όλοι ήταν ικανοποιημένοι», αποκάλυψε κλείνοντας ο κ. Λίγκας.