Σκληρές κριτικές μετά τα επίσημα πλάνα από τη δεύτερη πρόβα του στη Eurovision πήρε ο Βίκτωρας Βερνίκος, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, πολυπειρότατο μουσικό και φυσικά παλιό γνώριμο της Eurovision, να είναι ιδιαίτερα αιχμηρός στα σχόλιά του.

Μετά την προβολή των πλάνων στη «Super Κατερίνα» ο Ανδρέας είπε:

«Εάν δεν είσαι παιδί θαύμα δεν έχει νόημα. Εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα που έχει αναβαθμίσει τον θεσμό σε μέγιστο τηλεοπτικό θεσμό.

Όταν έχεις ένα παιδί 16 ετών με ένα κομμάτι άγουρο των 14, κινδυνεύει η ψυχική υγεία αυτού του παιδιού.

Γιατί αν αποτύχουμε, σημαίνει ότι αυτό το παιδί θα έχει την κατάρα της κοινής γνώμης και εθνικά θα είναι “κατάπτυστος” με έναν εύθραυστο χαρακτήρα εφήβου. Είναι λάθος, το επίθετό του είναι λάθος, σε μας που είμαστε από τη φύση μας καχύπτοπτοι σκεφτόμαστε ότι δεν πήγε αξιοκρατικά και όταν υπάρχει ευνοιοκρατία, υπάρχει αποτυχία.

Εύχομαι να περάσει για να μην υπάρξει κατακραυγή από τον κόσμο. Και η επιλογή του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός έξοχου καλλιτέχνη, δεν συνάδει με αυτό, αντιφατικά τα πάντα», είπε μεταξύ άλλων για την εμφάνιση του Βίκτωρα στην πρόβα.

«Από τη μία θα έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει και να χορεύει και από πίσω θα είναι το ελληνικό στοιχείο σε μία μελωδία ξένη προς την Ελλάδα. Είναι αντιφατικό όλο αυτό», κατέληξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.