Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 22:00, θα διαγωνιστούν συνολικά 16 χώρες, με τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου να διεκδικούν μία θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Τα προγνωστικά μέχρι στιγμής δείχνουν μία σίγουρη πρόκριση του Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart» για την Κύπρο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Victor Vernicos με το «What They Say» δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές.

Όπως καταγράφουν τα προγνωστικά, η Ελλάδα εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού, αφού όχι μόνο δεν είναι στη δεκάδα των στοιχημάτων αλλά σημειώνει και πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο Victor Vernicos με το τραγούδι του βρίσκονται στη 13η θέση. Κάτω από την Ελλάδα, είναι η Ισλανδία, η Ρουμανία και ο Άγιος Μαρίνος.

Από την άλλη πλευρά, τα προγνωστικά για την Κύπρο δείχνουν πως θα περάσει στον μεγάλο τελικό, αφού ο Andrew Lambrou έχει εντυπωσιάσει μετά τη δεύτερη πρόβα του.

Η Κύπρος, συγκεκριμένα, βρίσκεται ψηλά στα προγνωστικά, έχοντας την 4η θέση από τις 10 συνολικά που θα περάσουν στον τελικό.

Ο πίνακας προγνωστικών του β' ημιτελικού της Eurovision



Το προβλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Πολωνία, Εσθονία είναι οι δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες του Α’ Ημιτελικού και τις Big 5 με την περσινή νικήτρια Ουκρανία.


Το BBC προέβλεψε τον αποκλεισμό

Λίγο καιρό πριν, και το BBC πρόβλεψε τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού. Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως η Ελλάδα και το «What They Say» θα αποκλειστούν στον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού. Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε, επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα. Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say» «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: