Ο Σταύρος Ζαλμάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend», όπου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του που στο παρελθόν έχουν διαστρεβλωθεί από δημοσιογράφους, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτές τις ψευδείς ειδήσεις.

Αρχικά ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε για τις συνεντεύξεις που δίνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση εάν δώσω συνέντευξη από τηλεφώνου, να δημοσιευθεί εάν δεν τη διαβάσω. Διότι αν στο παρελθόν είχα διαβάσει κάποια πράγματα δεν θα τα είχα αφήσει να δημοσιευθούν και θα είχα προστατεύσει τον εαυτό μου. Έχω υπάρξει αφελής σε σχέση με αυτό, διότι εμπιστεύθηκα ανθρώπους που αποδείχθηκε ότι δεν θα έπρεπε να τους έχω εμπιστευθεί. Μιλάμε για τις συνεντεύξεις, γιατί για δημοσιεύματα, που έχουν γίνει ερήμην εμού, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Απλώς θα μπορούσα, αν είχα τα μυαλά στο κεφάλι μου, να έχω κάνει μια-δυο μηνύσεις και να είχα αγοράσει μια πολυκατοικία αυτή τη στιγμή».


Σε σχέση με τους δημοσιογράφους ο Σταύρος Ζαλμάς είπε: «Κακά τα ψέματα, τα περασμένα χρόνια έχουν περάσει πολύ μεγάλοι αλήτες από τη δημοσιογραφία. Πάρα πολύ μεγάλοι αλήτες και όταν λέω τη λέξη "αλήτης" τη χρησιμοποιώ με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξεως. Αλήτες με όλο το μεγαλείο της σημασίας της λέξεως».


«Όταν γράφτηκαν κάποιες κτηνωδίες για εμένα και οι δύο μου γονείς είχαν φύγει και έτσι δεν πήραν αυτή την πίκρα», πρόσθεσε o ηθοποιός.

«Πρέπει τις κακοποιητικές συμπεριφορές να τις κόβουμε από τη ρίζα. Δηλαδή τους ανθρώπους οι οποίοι τόλμησαν να υπαινιχθούν κάτι σ' εμένα ή να απλώσουν το χέρι τους επάνω μου, τους το έκοψα από τον ώμο την ίδια στιγμή. Αυτά, όμως, δεν τα έκανα τώρα. Τα έχω κάνει και στα 25 μου, τα έχω κάνει και στα 30 μου αλλά έτσι ήταν ο χαρακτήρας μου γιατί δεν φοβόμουν. Έλεγα ότι "εάν επιτρέψω το χέρι να ακουμπήσει επάνω μου, πώς θα ζήσω εγώ μετά με αυτό το πράγμα;". Προτιμώ να πάω να πλύνω πιάτα για να ζήσω παρά να συνεχίσω τη ζωή μου έχοντας ανεχθεί αυτό το σιχαμένο χέρι επάνω μου», είπε στο τέλος ο Σταύρος Ζαλμάς.