Η Μάργκοτ Ρόμπι δεν είχε καν στο νου της ότι θα έπαιζε την «Barbie» στην ομώνυμη ταινία. 

Μιλώντας στο περιοδικό «Vogue», η Αυστραλή σταρ του Χόλιγουντ δήλωσε πως εκείνη που είχε στο μυαλό της για τον ρόλο της διάσημης κούκλας ήταν η Γκαλ Γκαντότ. Ωστόσο, εκείνη απέρριψε την πρόταση.

«Η Γκαλ Γκαντότ είναι τόσο απίστευτα όμορφη, αλλά δεν την μισείς καν επειδή είναι τόσο όμορφη, γιατί είναι τόσο ειλικρινής, ενθουσιώδης κι ευγενική», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, η σταρ που υποδύθηκε τη «Wonder Woman» δεν ήταν διαθέσιμη για τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς ήταν πιθανότατα απασχολημένη με άλλα πρότζεκτ, όπως η επερχόμενη ταινία της Γκέργουικ «Snow White».

Ως αποτέλεσμα, στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκε η ίδια η Μάργκοτ Ρόμπι, της οποίας ιδέα ήταν η ταινία. «Δεν είναι ότι ήθελα ποτέ να παίξω τη Barbie, ούτε ονειρευόμουν να γίνω η Barbie ή κάτι τέτοιο. Αυτό θα ακουστεί ανόητο, αλλά πραγματικά δεν το σκέφτηκα ποτέ, μέχρι να γίνει αυτό το έργο», εξηγεί.Ανέφερε μάλιστα, πως σκοπός είναι η Barbie να μη φαίνεται σε καμία περίπτωση σέξι. «Εντάξει, είναι μια κούκλα, μια πλαστική κούκλα. Δεν έχει όργανα. Άρα αν δεν έχει, δεν έχει ούτε αναπαραγωγικό σύστημα. Λογικά, δεν αισθάνεται καμία σεξουαλική επιθυμία. Είναι σεξουαλικοποιημένη, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι σέξι κυριολεκτικά. Μπορεί να φορέσει μια κοντή φούστα, αλλά θα το κάνει γιατί της αρέσει κι είναι ροζ. Όχι, επειδή θέλει να δεις τα οπίσθιά της», σημείωσε η Μάργκοτ Ρόμπι.

Το πρώτο κινηματογραφικό τρέιλερ για το «Barbie» κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου, αποκαλύπτοντας μια ολόκληρη συλλογή ηθοποιών που υποδύονται το ομώνυμο παιχνίδι και τους συντρόφους της.

Η Ρόμπι πλαισιώνεται από τις συναδέλφους Barbies Ντούα Λίπα, Ίσα Ρε, Κέιτ Μακίνον και Χάρι Νεφ, ενώ ο Γκόσλινγκ είναι μόνο ένας Ken σε μια ομάδα που περιλαμβάνει τους Σίμου Λίου, Σκοτ Έβανς, Νκούτι Γκάτουα και Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ.

Το «Barbie» κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου.