Ο σκηνοθέτης που ήδη έχει περάσει στη μυθολογία του κινηματογράφου επειδή παρουσίασε τις γυναίκες ως ηρωίδες του, με τρόπο που δεν είχε προηγούμενο, δεν θα έβαζε νερό στο «Tempranillo» του, ακόμα κι αν πρόκειται για χολιγουντιανή παραγωγή. 

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μίλησε για το θρυλικό «Brokeback mountain», μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες στο σινεμά που έδειχνε την ιστορία δύο καουμπόιδων, του Τζέικ Γκίλενχαλ και του Χιθ Λέτζερ, και της σχέσης τους που ξεπέρασε το όριο της φιλίας, για καλό λόγο. Ίδιο εγχείρημα είναι αυτό που πραγματεύεται στην ταινία του «Strange Way of Life», με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ, η οποία από την Πέμπτη 25 Μαΐου βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών. 



Ο Αλμοδόβαρ χαρακτηρίστηκε μέχρι και ζηλιάρης, στα 73 του, άλλωστε, δεν τον πολυνοιάζει. Σε ό,τι αφορά το «Brokeback mountain», πάντως, ο Αλμοδόβαρ ρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο είχε αρνηθεί να σκηνοθετήσει την ταινία.

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι η ταινία που τελικά σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι δεν τον έπεισε λόγω του σεναρίου: «Δεν μπόρεσα να διαπραγματευτώ τα όρια της καλλιτεχνικής μου ελευθερίας, αλλά αν είχα γράψει εγώ το σενάριο, θα είχα συμπεριλάβει πολύ περισσότερες σκηνές σεξ».

«Το διήγημα της Άνι Προυλξ, στο οποίο βασίζεται, μιλάει για δύο άνδρες που βόσκουν πρόβατα σε έναν σκληρό χειμώνα και αναζητούν ζεστασιά. Είναι μια πολύ ζωώδης σχέση, με την καλύτερη έννοια του όρου. Απ' όσο θυμάμαι, υπήρχε μια σεξουαλική σκηνή στην αρχή, αλλά στη συνέχεια τους βλέπουμε μόνο να αγκαλιάζονται», προσέθεσε ο 73χρονος σκηνοθέτης.



Επιπλέον, ο Αλμοδόβαρ συνέκρινε το «Brokeback Mountain» με τη νέα του ταινία, το «Strange Way of Life». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ταινία του το γυμνό προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο: «Το γυμνό είναι, για παράδειγμα, στο πώς κοιτάζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε αυτή τη συζήτηση απ' ό,τι σε ένα όργιο».