Αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με χαμόγελο και δηλώνει ευτυχής για τη φετινή τηλεοπτική συμμετοχή της στη σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι». Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου νιώθει περισσότερο ηθοποιός του θεάτρου, αφού, όπως λέει, στην τηλεόραση τώρα βρίσκει τα πατήματά της… 

Ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια του πρώτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς στην ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι». Η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν; 

Ναι, ολοκληρώθηκε η σειρά για φέτος και θα συνεχίσουμε και του χρόνου για 2η σεζόν.

Ποια αίσθηση σας αφήνει; 

Θα συνεχίσω και την επόμενη σεζόν στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι». Είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι, δεν έχω λόγια. Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα πολύ δυνατό φινάλε, αλλά και μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλές ανατροπές και πολλή αγάπη. Έχω πάρει αγάπη από τους συναδέλφους, κι είμαι πολύ συγκινημένη που έχω γνωρίσει όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι.

Αναφέρεστε στους νεότερους συναδέλφους σας;

Ναι, στα ταλαντούχα αυτά πλάσματα της νέας γενιάς που βγαίνει από το «Κάνε ότι κοιμάσαι», τους μικρότερους, αλλά και τους μεγαλύτερους, τα παιδιά που είναι πίσω και μπροστά από τις κάμερες… Πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή χρονιά, πραγματικά.

Πώς είναι η εμπειρία συνεργασίας με νέους ανθρώπους; Οι απαιτήσεις μιας έμπειρης ηθοποιού είναι μεγαλύτερες ή υπάρχει επιείκεια;

Δεν ξέρω να σας απαντήσω, γιατί δεν κάνω πολλά χρόνια τηλεόραση, οπότε δεν συγκαταλέγομαι στους έμπειρους ακόμα, κι εγώ τώρα βρίσκω τα… πατήματά μου. Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. 

Είστε έμπειρη ηθοποιός… 

Θέλω να πιστεύω… ας πούμε ότι δέχομαι αυτό που λέτε, ότι είμαι μια έμπειρη ηθοποιός, γιατί η εμπειρία πιστεύω ότι έρχεται μετά από πολλά πολλά χρόνια ή με πολλές «ώρες πτήσης». Παρ’ όλα αυτά, όταν δουλεύεις με τέτοια πλάσματα όπως εκείνα που συνεργάστηκα στο σίριαλ, δεν νιώθεις ότι είσαι με νέους ηθοποιούς, αλλά με συναδέλφους με τους οποίους νιώθεις ασφάλεια. Οπότε, είτε είναι μικρότεροι είτε μεγαλύτεροι, νιώθω ασφάλεια.

Η ανασφάλεια των νέων;

Δεν με τρομάζει καθόλου η ανασφάλεια των νέων, γιατί όλοι στο ψάξιμο πηγαίνουμε, δεν υπάρχουν τέτοια, ήταν συγκλονιστικοί ηθοποιοί, το απέδειξαν μέχρι το φινάλε, που είχαν πολύ δύσκολες σκηνές. Μόνο ασφάλεια και χαρά νιώθω δίπλα τους, είναι υπερταλαντούχα παιδιά. 

Ποιοι από τους ηθοποιούς που γνωρίζουμε θα συνεχίσουν μαζί σας την επόμενη τηλεοπτική σεζόν;

Αυτό δεν μπορώ να σας το πω. 

Παρακολουθείτε την τηλεθέαση;

Όχι, δεν είναι δική μου δουλειά να παρακολουθώ τα νούμερα της τηλεθέασης, αυτό το κάνουν άλλοι για εμάς, εμείς οι ηθοποιοί κοιτάμε τη δουλειά μας.

Η επιβράβευση δεν έρχεται και με τα νούμερα τηλεθέασης;

Δεν ξέρω να σας πω, γιατί δεν έχω μπει σε αυτή τη λογική.

Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στην τηλεόραση και το θέατρο, τι θα θέλατε να κάνετε; 

Επιλέγω το θέατρο. Ο ηθοποιός πιστεύω ότι δοκιμάζεται στο θέατρο. Δεν λέω ότι η τηλεόραση δεν έχει τις δυσκολίες της, έχει και είναι πολλές. Θεωρώ ότι η τηλεόραση έχει διαφορετικές δυσκολίες από το θέατρο. Εγώ είμαι «παιδί» του θεάτρου.

Ποιες εκπομπές σάς ενδιαφέρουν να βλέπετε στην τηλεόραση; Τι παρακολουθείτε; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να βλέπω πολλή τηλεόραση, γιατί τα γυρίσματα είναι πολύ απαιτητικά και θέλει πολύ διάβασμα, οπότε δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, είναι λίγος, όταν τα γυρίσματα είναι δεκάωρα, έχω τρομερή μελέτη από πίσω και πρέπει να κάνω κι άλλα πράγματα, δεν γίνεται.

Ποια αίσθηση είχατε στην αρχή που ξεκινούσε το σίριαλ και ποια τώρα που τελείωσε ο πρώτος κύκλος της σειράς;

Από την αρχή μέχρι το τέλος έχω την ίδια αίσθηση, ευτυχία, ευλογία, δεν άλλαξε κάτι στα συναισθήματά μου, συνεχίζω να είμαι τόσο χαρούμενη όσο ήμουν την πρώτη μέρα, κι αυτό είναι πολύ βασικό.

Πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες;

Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με χαμόγελο.

Δημοσιεύθηκε στην On Time Σαββατοκύριακο στις 2/6/2023 / Της Ρενέ Σαραντινού