Χρώµα, χαµόγελο και κοµψότητα γέµισε η Βουλή την ηµέρα της ορκωµοσίας των βουλευτών, µε τις κυρίες να επιλέγουν κοµψά σύνολα, κάνοντας λαµπερές εµφανίσεις. Και καθώς βρισκόµαστε µια ανάσα από το καλοκαίρι, µε τη θερµοκρασία να χτυπάει κόκκινο, τα χαρούµενα, έντονα χρώµατα αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες του Κοινοβουλίου, που έδωσαν χρώµα στην ορκωµοσία µε τις ενδυµατολογικές τους επιλογές.

Η Oλγα Κεφαλογιάννη, «φουλ του ροζ», φόρεσε ένα φούξια κοστούµι µε την υπογραφή «Olga Karaververis» και συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα, ο οποίος φόρεσε ροζ γραβάτα. Φούξια και η Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και η Ζέττα Μακρή, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη, εκ των βουλευτών της Ν.∆. που σάρωσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επέλεξε απόχρωση του ροδακινί. Η Oλγα Γεροβασίλη προτίµησε µαυροκόκκινο, η Ντόρα Μπακογιάννη γαλαζοπράσινο, η Ελενα Ακρίτα και η Ρένα ∆ούρου λευκό, η Εφη Αχτσιόγλου σκούρο µπλε και η Πόπη Τσαπανίδου µαύρο. Χρώµα επέλεξε και η Ράνια Θρασκιά, η οποία ορκίστηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Η δηµοσιογράφος φόρεσε ένα πράσινο σεµιζιέ, το οποίο συνδύασε µε ψηλοτάκουνα χρυσά πέδιλα και µπεζ τσαντάκι. Μπλε ρουά, µίντι, αµάνικο φόρεµα επέλεξε η Ελενα Ράπτη, ενώ κοστούµι σε baby blue απόχρωση και λευκό τοπ φόρεσε η Μαρίνα Κοντοτόλη, η νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος του Γιάννη Ραγκούση. Επίσης, από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν Κατερίνα Μονογυιού της Ν.∆. και η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολγα Καραβερβέρη: Η Ολγα Κεφαλογιάννη είδε πολλά χρώματα και της άρεσε το ροζφούξια. Την έκανε να χαμογελάει και να είναι φωτεινή

«Η εκπροσώπηση των Ελληνίδων στο Κοινοβούλιο σηµατοδοτεί τον ενεργό ρόλο της γυναίκας στις σηµαντικές αποφάσεις για τη χώρα µας. Η κάθε γυναίκα µε τον δυναµισµό και την προσωπικότητά της επιλέγει επίσηµα outfi ts µε χρώµατα σηµειολογικά, εκφράζοντας την ελπίδα, το όραµα και την ενθάρρυνση. Ιδιαίτερα κοµψές και εντυπωσιακές στην ορκωµοσία ήταν η Ολγα Κεφαλογιάννη και η Νίκη Κεραµέως, που επέλεξαν κοστούµια µε αυστηρές γραµµές και φωτεινά χρώµατα. Μου άρεσε και η Ελενα Ράπτη, που επέλεξε ένα σικ φόρεµα, καθώς και η Ράνια Θρασκιά. Η Ντόρα Μπακογιάννη µε το γαλαζοπράσινο ήταν ιδιαίτερα κοµψή», τονίζει η Ολγα Καραβερβέρη, στην οποία οφείλεται η κοµψή εµφάνιση της Ολγας Κεφαλογιάννη. «Ηρθε στο ατελιέ, είδε πολλά χρώµατα και της άρεσε το ροζ-φούξια. Το δοκίµασε και της πήγαινε πολύ στο πρόσωπο. Την έκανε να χαµογελάει και να είναι φωτεινή. Είναι µια στιγµή πολύ όµορφη για εκείνη. Εχει και χαρά µέσα της µε τη γέννηση των διδύµων της, είναι νέα γυναίκα… Ολα αυτά κατά τη γνώµη µου την έκαναν να επιλέξει το χρώµα αυτό, που είναι τάση για το 2023», αποκαλύπτει.

33333_2
2222

«Ας φορούσε κάτι άλλο»

Αθηνά Τρανούλη: Κλασικό κόψιμο στο κοστούμι, όμως το κοραλλί χρώμα φώτισε την εμφάνιση της Σοφίας Ζαχαράκη

Η Αθηνά Τρανούλη σχολιάζει τις κυρίες της Βουλής ξεκινώντας από τη Σοφία Ζαχαράκη. «Κλασικό κόψιµο στο κοστούµι, όµως το κοραλλί χρώµα φώτισε την εµφάνισή της. Μια άψογη επιλογή. Μου άρεσε το έντονο πράσινο φόρεµα, σωστά συνδυασµένο µε χρυσά πέδιλα, που έβαλε η Ράνια Θρασκιά. Μια ροκ εµφάνιση, που θεωρώ ότι δεν ταίριαζε στην περίσταση, επέλεξε η Ραλλία Χρηστίδου, που θα µπορούσε να φορέσει κάτι άλλο. Η Μίκα Ιατρίδη ήταν αρκετά σικ µε λαδί φόρεµα, σατέν, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου µε το µίντι φόρεµα, µε γεωµετρικό κόψιµο στην πλάτη, ανέδειξε τη σιλουέτα της. Μου άρεσε πολύ η Ολγα Κεφαλογιάννη, µε total φούξια κοστούµι, σε µοντέρνο κόψιµο. Κλασικό µαύρο, αλλά µε υπέροχη γόβα για τη ∆όµνα Μιχαηλίδου. Χαίροµαι που αυτήν τη φορά τα χρώµατα ήταν τολµηρά, αν και ακολουθήθηκε η κλασική γραµµή. Η πλειονότητα των γυναικών επέλεξαν ρούχα που ταίριαζαν στον σωµατότυπό τους. ∆εν έφυγαν από το συνηθισµένο και περιµένουµε στην επόµενη ορκωµοσία να τις δούµε µε όχι τόσο αυστηρό λουκ. Το ευχάριστο ήταν τα χρώµατα, που ήταν έντονα σε πολλές κυρίες. Μπορεί να ήταν κλασική γραµµή, αλλά µε έναν αέρα ανανέωσης και ταίριαζε µε την εποχή», λέει η κ. Τρανούλη.

«∆εν μου άρεσε»

Χάρης Τσιάρας: Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν κομψή και safe με μαύρο, κομψό ταγιέρ. Κομψό και το φόρεμα της Εφης Αχτσιόγλου

Τις κυρίες της Βουλής σχολιάζει και ο Χάρης Τσιάρας, ο σχεδιαστής του ιστορικού οίκου µόδας «Νίκος - Τάκης». «H Ρένα ∆ούρου, που φορούσε ένα λευκό σακάκι µε µπλουζάκι και παντελόνι, ήταν από τις κοµψές παρουσίες. Η Ελενα Ακρίτα, που φορούσε ένα άσπρο φόρεµα και ένα µεγάλο µαντίλι σαν εσάρπα, δεν µου άρεσε. Ηταν λίγο µεγαλίστικο. Η Ολγα Κεφαλογιάννη φορούσε ένα φούξια κοστούµι και ήταν µια όµορφη παρουσία. Η Ραλλία Χρηστίδου ήταν από τις πιο κοµψές µε το κοστούµι που επέλεξε. ∆εν µου άρεσε καθόλου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φορούσε ένα µαύρο φόρεµα, πολύ σκοτεινό, πολύ άχρωµο. Στο µαύρο χρώµα κινήθηκε και η Εφη Αχτσιόγλου, που επέλεξε ένα κοµψό, αµάνικο, µαύρο φόρεµα, αλλά και η ∆όµνα Μιχαηλίδου, που ήταν κοµψή και safe µε µαύρο, κοµψό ταγιέρ. Η Φωτεινή Πιπιλή µε το µαύρο φόρεµα και το κόκκινο µαντίλι στον ώµο ήταν από τις πιο κοµψές παρουσίες. Γενικότερα, η εικόνα της Βουλής µού άρεσε που είχε περισσότερο χρώµα και δεν βλέπουµε µόνο άσπρο ή µαύρο. Θα ήθελα να βλέπουµε από δω και στο εξής τις κυρίες της Βουλής να τολµούν περισσότερο και να φορούν έντονα χρώµατα και να µην τα φοβούνται», ολοκληρώνει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/6/2023.