Σύμφωνα με πληροφορίες της Φωτεινής Πετρογιάννη στο «Πρωινό», η εξόδιος ακολουθία για τον Γιάννη Φλωρινιώτη θα ψαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 14:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά, απένατι από τον ΟΛΠ.

Στη συνέχεια, θα ταφεί στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Ο Νίκος Φλωρινιώτης, ο γιος του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Ήταν πάρα πολύ χάλια τις τελευταίες ημέρες

Ο γιος τoυ, Νίκος Φλωρινιώτης, μίλησε στο «Πρωινό» και στον Γιώργο Λιάγκα για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και τις τελευταίες του στιγμές.

Τρόμαξα γιατί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα

«Ήταν πάρα πολύ χάλια τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά εγώ που τον είδα, τρόμαξα γιατί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Όμως ήταν καλά, έμπαινε στο Facebook, έκανε like, ανέβαζε τις αναρτήσεις του. Χαιρέτησε την νοσοκόμα κι έπαθε ανακοπή. Έπεσε το οξυγόνο του πάρα πολύ. Σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και τον βρήκαν στο πάτωμα. Ήταν διασωληνωμένος, είχε παλμούς, αλλά δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες.

Ήθελα να του πω πόσο τον αγαπώ

Το μόνο που στενοχωρήθηκα, είναι ότι δεν προλάβαμε να είμαστε εκεί τις τελευταίες του στιγμές. Ήθελα να του πω πόσο τον αγαπώ κι ότι αν ξαναγεννιόμουν τον ίδιο πατέρα θα ήθελα. Ήταν τόσο καλός άνθρωπος» ανέφερε συγκινημένος ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Είμαστε σε άθλια κατάσταση

«Η αυριανή ημέρα ήταν δύσκολη. Είμαστε σε άθλια κατάσταση κι εγώ και τα αδέρφια μου. Ήταν άρρωστος, αλλά δεν το περιμέναμε. Θα μπορούσε να ζήσε λίγα χρόνια ακόμα. Έφυγε πολύ ξαφνικά» συνέχισε ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Ευχαρίστησε τα κανάλια και τις εκπομπές για τα αφιερώματα που έκαναν στον πατέρα του ενώ εξέφρασε και τη συγκίνησή του για την αγάπη των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς το πρόσωπο του πατέρα του.

Δεν είχε κακία για κανέναν

«Δεν είχε κακία για κανέναν. Οι γονείς μας μας είπαν να είμαστε ταπεινοί, να σεβόμαστε και να εκτιμάμε το κάθε τι. Είχε παράπονο που δεν μπορούσε να τραγουδήσει».

Θα φύγει σαν βασιλιάς, όπως του αξίζει

«Θα τον τιμήσουμε με όλες τις τιμές, θα φύγει σαν βασιλιάς, όπως του αξίζει με το αγαπημένο του κοστούμι και με ποντιακή λύρα», είπε συντετριμμένος ο γιος του ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Είμαστε όλη η οικογένεια σε άθλια κατάσταση

«Η αυριανή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη. Είμαστε όλη η οικογένεια σε άθλια κατάσταση κι εγώ και τα αδέρφια μου. Ήταν άρρωστος, αλλά δεν το περιμέναμε, δεν το πιστεύαμε. Θα μπορούσε να ζήσει λίγα χρόνια ακόμα. ''Έφυγε'' πολύ ξαφνικά. Τουλάχιστον ξεκουράστηκε και έφυγε ανώδυνα» είπε τέλος και κάλεσε όλον τον κόσμο που αγαπάει τον πατέρα του στην κηδεία του που θα γίνει αύριο στις 14:30, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε το σχετικό που ακολουθεί: