Η συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συνάψει ο όμιλος μέσων ενημέρωσης του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν με τον γίγαντα ροής Spotify, λήγει με κοινή συμφωνία, δήλωσαν τα δύο μέρη την Πέμπτη.

Σε κοινή δήλωση στην «NY Post» το Spotify και η Archewell Audio δήλωσαν ότι «συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους και είναι περήφανοι για τη σειρά που έφτιαξαν μαζί». Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει μόνο μία σειρά στο πλαίσιο του Archewell Audio podcast από τότε που υπέγραψε τη συμφωνία το 2020 για 20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το «Variety» επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή που είπε ότι το Spotify περίμενε περισσότερο περιεχόμενο από την Archewell Audio, ενώ μια άλλη ανώνυμη πηγή είπε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν ήθελαν να απομακρυνθούν από την αποκλειστική διανομή Spotify για να βρουν ένα νέο «σπίτι» για τα ηχητικά τους έργα.

Η αποστολή της εταιρείας Archewell Audio είναι «η παραγωγή προγραμμάτων που ανυψώνει και διασκεδάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο», καθώς και «προβάλλει διαφορετικές οπτικές και φωνές» και «χτίζει την κοινότητα μέσω κοινής εμπειρίας, αφηγήσεων και αξιών».

Πέρυσι, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα τερμάτισαν επίσης τη συμφωνία τους με το Spotify για την αποκλειστική διανομή του podcast τους Higher Ground. Σε αυτή την περίπτωση, το Spotify είπε ότι αρνήθηκε να ανανεώσει τη συμφωνία. Είχε αναφερθεί τότε ότι το ζευγάρι είχε διαφωνήσει με το Spotify σχετικά με τον αριθμό των εκπομπών του με πρωταγωνιστές τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία. Οι Ομπάμα αργότερα υπέγραψαν μια πρώτη συμφωνία με την Audible της Amazon.

Από τότε που αποχώρησαν από τη βασιλική ζωή, ο Χάρι και η Μέγκαν επικεντρώθηκαν στο να κερδίσουν χρήματα μέσω εγχειρημάτων στα μίντια, συμπεριλαμβανομένου του podcast, της αυτοβιογραφίας του 38χρονου πρίγκιπα Spare και μιας συμφωνίας με το Netflix για την παραγωγή περιεχομένου ροής, συμπεριλαμβανομένου ενός ντοκιμαντέρ για τους σχέση με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.