Κάτω από άκρα μυστικότητα και με τη συνοδεία τουλάχιστον 30 Αμερικανών πρακτόρων, ο πρώην πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, πέρασαν με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο στην Αντίπαρο, στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ζεύγος Ομπάμα αφίχθη στην Πάρο με ιδιωτική πτήση και θα φιλοξενηθεί στη βίλα του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον, με τους οποίους ταξίδευαν παρέα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι καλεσμένοι του ζεύγους Χανκς θα μείνουν στην Αντίπαρο μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουνίου, καθότι δύο μέρες μετά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει να παρευρεθεί στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο.

Η δεύτερη φορά

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το 2016, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της αίθουσας «Σταύρος Νιάρχος».

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν και πληροφορίες που ήθελαν τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο και τη σύζυγό του να έδωσαν το «παρών» στον πολυσυζητημένο γάμο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Καστελόριζο. Ο δισεκατομμυριούχος Ανδρέας Λιβέρης πάντρεψε το γιο του, Αντώνη, με την Αμέλια ΜακΚίνον με καλεσμένους ηχηρά ονόματα του επιχειρείν από Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα, αλλά και γνωστούς πολιτικούς, με τους οποίους συνδέεται με φιλικούς δεσμούς.

Με προορισμό την Ίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα χθες αναχώρησαν με σκάφος που νοίκιασαν από την Αντίπαρο με προορισμό τα νερά της κοντινής Ίου. Φυσικά, το σκάφος των δύο ζευγαριών το συνοδεύει διακριτικά πλωτό μέσο του Λιμενικού για την ασφάλεια του πρώην πλανητάρχη. Παράλληλα, προχθές οι 4 τους έκαναν μια μίνι κρουαζιέρα με ιδιωτικό σκάφος και κολύμπησαν σε απομονωμένες παραλίες της Αντιπάρου.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 19 Ιουνίου 2023.