Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του «Χαμογέλα και πάλι» και μίλησε μεταξύ άλλων και για τη συμμετοχή της στην σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», και τις εξελίξεις λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου κύκλου.


«Η “Γη της Ελιάς” μπήκε στη ζωή μου πριν από 2 χρόνια και ζω μία εμπειρία παράλληλα με τις ασχολίες μου ως πρόεδρος του ΕΟΤ, και μόνο ο τίτλος της σειράς με έκανε να πω αμέσως το “ναι”.

Τι πιο Ελλάδα από την “Γη της Ελιάς”; Μέσα από αυτό το σίριαλ προβάλλεται η Μάνη και η ευρύτερη περιοχή, τα προϊόντα της, τα ήθη και τα έθιμα και συνδέεται άμεσα με αυτό που κάνουμε στον ΕΟΤ, και εγώ προσωπικά, προσπαθώ να προβάλλουμε τους τόπους της Ελλάδας μας, με τις δικές τους αυθεντικές ταυτότητες», είπε αρχικά. Η “Γη της Ελιάς” ήρθε και έμεινε στη ζωή μου, είπαμε για δύο χρόνια και θα συνεχίσει μάλλον και στον 3ο χρόνο.

Ο Αντρέας Γεωργίου κατάφερε να με κάνει να επιστρέψω στην τηλεόραση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί για 15 χρόνια δεν είχα ασχοληθεί. Ήμουν δοσμένη ολοκληρωτικά στην πολιτική, ήμουν 11 χρόνια βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όταν έγινα πρόεδρος του ΕΟΤ και μου έγινε αυτή η πρόταση είπα “ναι”, και σε έναν άνθρωπο όμως ο Αντρέας που είναι ένας πολυτάλαντος και καλός άνθρωπος.

Σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη, έχει αστέρι πάνω του αυτό παιδί και ό,τι δύσκολο έχει περάσει το έχει μετατρέψει σε δημιουργία. Αγαπώ και εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτό το άλμα. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και φτάσαμε εδώ», πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου.

«Πάντοτε θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρεί ως πι σημαντική αξία, τις ανθρώπινες σχέσεις, και στην αγάπη που μπορεί να τα θεραπεύσει όλα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις συνθήκες που επικρατούν και τις επιλογές που κάνεις βάσει των συνθηκών, να είσαι σταθερός σε αυτή την αξία· να εξελίσσεσαι μέσα από την πεποίθηση ότι με αγάπη, ενσυναίσθηση και ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων, θα γίνουν όλα», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Είναι στιγμές που έχω λυγίσει, αλλά έχω σηκωθεί πάνω πριν πέσω κάτω κάτω, έχω σηκώσει μανίκια και έχω πει όχι. Όταν υπάρχει αγάπη για τη ζωή εκεί επιστρατεύεις το κέντρο σου. Εάν έχεις δουλέψει τον εσωτερικό σου κόσμο, ξέρεις πώς να γυρίζεις μέσα σου. Να μπορώ να κάνω την υπέρβαση, και να μπορώ να μετατρέψω το κακό σε καλό», ανέφερε η Άντζελα Γκερέκου.

Ποιά ήταν η συμβολή του Τόλη Βοσκόπουλου στην ανακάλυψη και αποδοχή του εαυτού της; «Ο Τόλης Βοσκόπουλος με δέχθηκε τόσο πολύ με όλες μου τις ανησυχίες. Αφοσιώθηκα στην κοινή μας ζωή από αγάπη, αλλά αυτό που δεν μου ζήτησε ποτέ ήταν να αφομοιωθώ, με την έννοια να χάσω τον εαυτό μου.

Αντίθετα, παρόλες τις δυσκολίες που πέρασε, με προέτρεψε να ασχοληθώ με την πολιτική. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ήταν – σχεδόν – ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο», τόνισε η Άντζελα Γκερέκου.

Και πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου: «Αγαπούσα την Κέρκυρα, είχα και ένα παιδάκι 2,5 ετών, είχα πετύχει στην καριέρα μου, και το εγκατέλειψα για να αφοσιωθώ στην πολιτική. Υπήρχαν προκαταλήψεις, ότι είσαι γυναίκα, είσαι καλλιτέχνης, σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, έχεις μία εμφάνιση και επιτρέπεται να έχεις και σπουδές; Ήταν πολύ «βαρύ» αυτό για το σύστημα.

Δεν τα παράτησα, για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει πολλά πεδία θετικά με το μέρος της, που τα έχει κατακτήσει, δεν της έχουν χαριστεί και συγχρόνως στην πολιτική να είναι χρήσιμη, δημιουργική και να κερδίσει. Ο Τόλης με προέτρεψε σε πολλά πράγματα όπως και για την “Γη της Ελιάς”».