Στην Πόλη του Φωτός, όπου η διαχρονική κοµψότητα συναντά τη σύγχρονη γοητεία, στο Μusée Des Arts Décoratifs, πραγµατοποιήθηκε τη ∆ευτέρα η φαντασµαγορική παρουσίαση της χειµερινής συλλογής 2023-2024 µε τίτλο «Lights, camera, sizzle!».

Η διεθνώς αναγνωρισµένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη, στο πλαίσιο της Εβδοµάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής που πραγµατοποιείται στο Παρίσι, δηµιούργησε ένα αφιέρωµα-ύµνο στο παλιό Χόλιγουντ, που ξεπερνά τον χρόνο και µας µεταφέρει στη γοητευτική εποχή της αιώνιας λάµψης, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από τα διεθνή ΜΜΕ. Το απόλυτο fashion icon Daphne Guinness, µία από τις πιο καλοντυµένες γυναίκες του πλανήτη, άνοιξε και έκλεισε το φετινό, λαµπερό catwalk, ερµηνεύοντας το ολοκαίνουργιο τραγούδι της, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ηµέρες. Ανάµεσα στους καλεσµένους ήταν η Lola Parker Bowles, εγγονή της βασίλισσας Camilla και κόρη της Sara Parker Bowles, η οποία έλαµψε συµµετέχοντας φέτος για πρώτη φορά σε catwalk. Για άλλη µία χρονιά, η Celia Kritharioti βάζει στο επίκεντρο την ιδέα της βιωσιµότητας και δηµιουργεί ένα αποτέλεσµα πέρα από κάθε φαντασία.

Ενα φόρεµα υψηλής ραπτικής είναι αιώνιο και έχει τη δυνατότητα να περάσει «αλώβητο» από γενιά σε γενιά. Οπως οι µύθοι της Marilyn, της Audrey, της Elizabeth, της Grace, της Greta, της Judy, της Ava, της Vivien και της Bette. Γυναικών παγκοσµίου φήµης, µε άψογο γούστο και διαχρονική οµορφιά. Η τόλµη και η ατοµικότητα πρωταγωνιστούν µέσα από το πλούσιο βελούδο και το λαµπερό µετάξι. Τα εξαίσια φορέµατα αποκαλύπτουν την τέχνη του κεντήµατος, καθώς κάθε βελονιά είναι απόδειξη της αφοσίωσης και της εµπειρίας των εξειδικευµένων τεχνιτών. Τα περίτεχνα, χειροποίητα κεντήµατα αποτελούν σήµα κατατεθέν για τη σχεδιάστρια. Το χρυσό, το µαύρο, το ασηµί και το λευκό τονίζουν την οµορφιά κάθε σχεδίου, τα οποία έχει επιµεληθεί προσωπικά η αγαπηµένη σχεδιάστρια.

Η διαχρονική αισθητική των κλασικών στοιχείων ενώνεται µε µια µοντέρνα πινελιά και αντανακλούν την αιώνια κοµψότητα και τη σύγχρονη φιλοσοφία.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/7