Θλίψη σκόρπισε στους γνωστούς κατοίκους του νησιού η φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο, με πολλούς να εκφράζουν δημόσια την τεράστια λύπη τους που γίνεται στάχτη ο τόπος που γεννήθηκαν.

Ωστόσο, πρόσωπα γνωστά που βρέθηκαν στο Νησί των Ιπποτών για διακοπές πέρασαν δραματικές ώρες, αφού η πύρινη λαίλαπα τους απειλούσε για δύο συνεχή βράδια.

Ο λόγος για τον Χάρη Σιανίδη και την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, που τη μία μέρα ανέβαζαν στόρι με χαρούμενες στιγμές τους από τη Ρόδο και την επομένη έκαναν έκκληση για βοήθεια.

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είχε βρεθεί για διακοπές στη Ρόδο αυτές τις ημέρες και διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λαχανιά, μία από τις περιοχές που παραδόθηκαν στις φλόγες, με εκατοντάδες τουρίστες να απομακρύνονται από τα καταλύματά τους και να βρίσκουν καταφύγιο σε άλλα.

Λίγες ώρες προτού ξεσπάσει η φωτιά, η ξανθιά καλλονή είχε ανεβάσει φωτογραφία της από το προσκύνημα που είχε κάνει στο σπήλαιο του Ταξιάρχη Πανορμίτη.

Η influencer βρισκόταν στο ξενοδοχείο μαζί με τον καλό της φίλο και CEO της Beautiful People PR Events Χάρη Σιανίδη, ο οποίος ανέβασε κι εκείνος μια εικόνα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε εγκλωβισμένοι αλλά ασφαλείς στη νότια Ρόδο, στην περιοχή Λαχανιά, δίπλα στο Κιοτάρι. Στο ξενοδοχείο καταφτάνουν εκατοντάδες πυρόπληκτοι τουρίστες, κάτι που θεωρώ ενθαρρυντικό για το σημείο! Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα».

Την Κυριακή το βράδυ κι ενώ η φωτιά είχε απομακρυνθεί από το ξενοδοχείο τους, ο Χάρης Σιανίδης μιλώντας στην «ΟΝ time» είπε: «Είμαστε σοκαρισμένοι και ταλαιπωρημένοι και περισσότερο ο κόσμος που έχει έρθει εδώ για να νιώσει ασφαλής. Γονείς με παιδιά να έχουν γεμίσει το ξενοδοχείο και να κάθονται όπου βρουν... Τι να πω... Προχθές η φωτιά ήταν τόσο κοντά μας, που αντιμετωπίσαμε και αναπνευστικά προβλήματα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 24/07/2023