Η Ουρανία Βουράκη είναι η κόρη του γνωστού κοσµηµατοπώλη Αντώνη Βουράκη. Η γοητευτική σχεδιάστρια κοσµηµάτων και κληρονόµος της γνωστής οικογένειας έχει χαράξει µε µεγάλη επιτυχία τη δική της πορεία στον χώρο.

Χαµηλών τόνων και ταλαντούχα, η Ουρανία Βουράκη µιλάει στο «Secret» για την καριέρα της, τον πατέρα της, την απώλεια της αγαπηµένης της µητέρας, αλλά και το ενδεχόµενο να κάνει τη δική της οικογένεια, καθώς είναι µία από τις πιο περιζήτητες νύφες της Αθήνας.

Η συνέντευξη

-Πες µας λίγα πράγµατα για σένα.

-Το κόσµηµα είναι κάτι που βρίσκεται στη ζωή µου από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου. Μεγάλωσα µέσα σε αυτόν τον χώρο µαζί µε τον πατέρα µου και τον παππού. Για µένα είναι µια φυσική συνέχεια, όχι απλώς η δουλειά µου. Ο πατέρας µου δεν πίεσε ποτέ ούτε εµένα ούτε την αδερφή µου, τη ∆ήµητρα, ωστόσο και οι δυο µας αγαπάµε πολύ αυτό που κάνουµε και νιώθουµε πολύ τυχερές που έχουµε η µια την άλλη και το ίδιο πάθος να συνεχίσουµε ως η επόµενη γενιά. Αυτός
Ο πατέρας µου δεν πίεσε ποτέ ούτε εµένα ούτε την αδερφή µου
ήταν και ο λόγος που µετά τις σπουδές και το µεταπτυχιακό µου στο Business Administration στο University of Westminster του Λονδίνου έκανα ένα course πάνω στη Γεµολογία, στο Gemological Institute of America, εµπλουτίζοντας τις γνώσεις µου πάνω στους πολύτιµους λίθους. Γυρνώντας στην Ελλάδα και για τα επόµενα πέντε χρόνια εργάστηκα σε ένα από τα µεγαλύτερα εργαστήρια χρυσοχοΐας, σε διαφορετικές θέσεις, όπου και έµαθα έµπρακτα όλα τα στάδια της δηµιουργίας του κοσµήµατος.

-Είσαι ένα ανερχόµενο ταλέντο στον χώρο του κοσµήµατος. Σε επηρέασε ο πατέρας σου σε αυτό;

-Το όνοµα Βουράκης είναι παρακαταθήκη. Προφανώς έχει ένα κύρος και µια πολύ µεγάλη ιστορία από πίσω του και αυτό µε κάνει υπερήφανη, ενώ ταυτόχρονα είναι µια µεγάλη ευθύνη. Οµως και εκείνος είναι περήφανος που εµείς, οι κόρες του, εξελίσσουµε το όραµά του µαζί. Και πάντα ζητάω τη συµβουλή και τη γνώµη τόσο εκείνου όσο και της Μπέκης, καθώς λειτουργούν σαν πυξίδα για µένα. Είναι σπάνιο να έχεις δίπλα σου ανθρώπους µε τέτοια εµπειρία και γνώση του αντικειµένου, που είναι διατεθειµένοι να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν.

-Ο κόσµος αγοράζει κοσµήµατα;

-Το κόσµηµα θεωρώ ότι είναι σαφώς πολυτέλεια, αλλά είναι ταυτόχρονα µια έκφραση εαυτού, ένα αντικείµενο πολύ προσωπικό για τον καθένα. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, από σήµα κατατεθέν µέχρι οικογενειακό κειµήλιο. Γι’ αυτό ακόµα και σε δύσκολες εποχές ο κόσµος αγοράζει κοσµήµατα. Νοµίζω ότι η πιο ιδιαίτερη
Η Ντόχα είναι από τους πλέον αγαπηµένους µου τόπους και ευτυχώς πηγαίνω αρκετά συχνά
παραγγελία που έχω λάβει είναι από µια πελάτισσα του µαγαζιού που της άρεσε να ανακαλύπτει παλιά, faux κοσµήµατα σε υπαίθριες αγορές στο εξωτερικό, τα οποία µας ζήτησε να τα αντιγράψουµε σε χρυσό και πολύτιµους λίθους. Μέσα από αυτή τη δουλειά µού έχει δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ, ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες, που µε έχουν γοητεύσει απίστευτα. Η Ντόχα είναι από τους πλέον αγαπηµένους µου τόπους και ευτυχώς πηγαίνω αρκετά συχνά λόγω των εκθέσεων που γίνονται εκεί. Λατρεύω την κουλτούρα, τις γεύσεις, τα αρώµατά τους…

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή για εσένα;

-Η πιο δύσκολη περίοδος για µένα ήταν όταν έχασα τη µητέρα µου πριν από δύο χρόνια. Ηταν και είναι τα πάντα για µένα και η απώλειά της είναι κάτι που µε πονάει κάθε µέρα που περνάει. Μέσα από αυτό το πολύ βαρύ πένθος ανακάλυψα ενεργειακές θεραπείες, όπως το ρέικι, και ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία πνευµατικών δασκάλων, όπως του Eckhart Tolle. Αυτό µε βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό µου και να βλέπω τη ζωή µου και την καθηµερινότητά µου µε άλλη µατιά και να είµαι ευγνώµων για όλα όσα έχω.

-Ασχολείσαι και µε το θέατρο. Πώς προέκυψε στη ζωή σου;

-Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα το ερασιτεχνικό θέατρο, συµµετέχοντας στη θεατρική οµάδα που δηµιούργησε ο πατέρας µου µαζί µε παλιούς συµµαθητές του από το Κολλέγιο Αθηνών. Η Θεατροπαρέα, όπως λέγεται, ανεβάζει έργα είτε από το παλιό ελληνικό σινεµά είτε γραµµένα και σκηνοθετηµένα από τους συντελεστές της οµάδας. Οι πρόβες κρατάνε µήνες ολόκληρους και είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι φανταζόµουν, ωστόσο το απολαµβάνω απίστευτα. Είναι µια τροµερά δηµιουργική διαδικασία και µέσα από αυτή µου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και να δεθώ µε εκπληκτικούς ανθρώπους.

-Θέλεις να κάνεις οικογένεια;

-Δεν ξέρω τι µου επιφυλάσσει το µέλλον, τόσο επαγγελµατικά όσο και προσωπικά, όµως αυτό που ονειρεύοµαι είναι να δηµιουργήσω οικογένεια και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάω και εκτιµώ.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Ιουλίου 2023.