Με ανοιχτά χαρτιά για το κεφάλαιο «Survivor All Star» εμφανίστηκε ο Ηλίας Γκότσης στη συνέντευξή του στο περιοδικό «ΟΚ!» και στον Γιώργο Πράσινο.

Σε ερώτηση για όσα συνέβησαν μέσα στο reality, που οδήγησαν στην αποβολή του από τον διαγωνισμό, ο νικητής του «Survivor 2018» είπε: «Φέτος, όπως και το 2018, πήγα με την ίδια λογική να είμαι ο εαυτός μου, να το απολαύσω και χωρίς καμία στρατηγική ή σχέδιο να φθάσω όσο μακρύτερα γίνεται και -γιατί όχι;- να το κερδίσω. Η διαφορά είναι πως στο τωρινό δεν υπήρχε άγχος και ένιωθα να υπάρχει καλύτερη προοπτική καθώς είχα στο παιχνίδι 4-5 καλούς φίλους, την Εύη (Σαλταφερίδου), τον Αγόρου, τον Βασάλο, τον Αναγνωστόπουλο, τον Μπόγδανο, αν και γνώριζα όλα τα παιδιά. […] Όντως έγινε μεγάλος ντόρος και γι' αυτό και τώρα που πέρασε λίγος καιρός δεν έχει νόημα να το ανακυκλώνουμε. Σημασία έχει ότι κάποιες συμπεριφορές με στενοχώρησαν και το είχα πει κιόλας. Έτσι είμαι εγώ. Δεν είναι δικαιολογία ότι επειδή είσαι μέσα στο παιχνίδι αλλάζεις, κατά βούληση, τον χαρακτήρα σου. Θέλεις από πρότερο αθλητικό βίο, λατρεύω το fair play, είτε μέσα στα γήπεδα είτε -κυρίως- στην ίδια τη ζωή. Όπως είμαι στην καθημερινότητά μου, έτσι ήμουν και στο παιχνίδι».

Μάλιστα, ο Ηλίας Γκότσης αποκάλυψε πως μετά το παιχνίδι μεταξύ των φίλων που ανέφερε έχει μιλήσει μόνο με την Εύη Σαλταφερίδου. Στη συνέχεια ο ίδιος επισήμανε: «Δεν ρίχνω νερό στο κρασί μου γιατί έχω ακόμη στο μυαλό μου όσα έγιναν. Έγινε ένα συμβούλιο, ειπώθηκαν κάποια πράγματα, κατηγορήθηκα άδικα και ενώ ήξεραν την αλήθεια, δεν πήρε κανείς θέση. Δεν μίλησα και εγώ γιατί δεν ήθελα να τους εκθέσω. Εκτέθηκα όμως εγώ και όπως είδατε απομακρύνθηκα από το παιχνίδι».

Όσο για τα unfollow που ακολούθησαν, εξήγησε: «Όταν γίνεται ένα unfollow, έχει γίνει πρώτα μέσα σου και μετά το κάνεις στα social media. Δεν είναι θέμα εκδίκησης, αλλά είναι σαν μια σφραγίδα ότι κάτι έσπασε. Επίσης, θέλω να ακολουθώ άτομα με τα οποία έχω επαφή, τα αγαπώ και με ενδιαφέρει τι ανεβάζουν».

Τέλος, ο Ηλίας Γκότσης τόνισε πως δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόσκληση για τον τελικό του «Survivor All Star» στην Αθήνα, αναφέροντας: «Είχα μιλήσει με άτομα της παραγωγής και τους ενημέρωσα ότι με τον τρόπο που έγινε η απομάκρυνσή μου δεν θα ήμουν διατεθειμένος να παραστώ».